Du behöver flödesscheman, morsespråk, färgkoder och en helt vansinning mängd tålamod för att lösa gåtan.

Det finns något otroligt vackert och beundransvärt med vad gamers lyckas klura ut om man ger dem tillräckligt med tid och motiviation. Det brukar märkas när #Valve drar igång sina ARG-projekt eller närhelst det verkar finnas några gömda easter eggs i spel.

När #Dice släppte den klassiska Dragon Valley-kartan till #Battlefield 4 blev det snart uppenbart att det var något mystiskt med lanternorna i ett av templen. Olika lampor lös varje gång matchen startades och efterhand började man hitta knappar utspridda på kartan som släkte och tände dessa.

Snabbt blev det dock uppenbart att man inte bara kunde trycka på dessa hursomhelt så Youtubaren Jackfrags började rita upp flödesscheman och dechiffrera morsekoder för att få fram lösenord. Bara videon på lösningen är elva minuter lång och vi vill inte veta hur många timmar han la ner på den.

Jag spelade in morsekoden och letade upp var siffrorna började sen var det vara avkoda. Tog inte så lång tid! Man behöver ju bara avkoda ett par bokstäver i följd för att veta var man är i texten. Då är det ganska lätt att hoppa i videon till siffrorna!... 24/12 Skulle aldrig göra mig det besväret för ett camo 24/12 Kollade lite snabbt på videon igen och det kanske bara var första biten som faktiskt var på Vitryska (belarusian). Den där biten som frågar om vi har saknat honom dvs. Denna bit fick mig att tro att alla delarna av morsen var på Vitryska med. 23/12 Nej, det är engelska. Den intressanta biten är dock siffrorna, resten av morsekoden är samma för alla och går att se i videon. Satt rätt många timmar igår för att avkoda mina siffror ur morsekoden. 23/12 Det här får ju Da Vinci-koden att blekna! 23/12 Speciellt med tanke på att det faktiskt inte är Engelska vi avkodar från morsekoden heller. Visst sa han att det var Vitryska som det översattes ifrån? Såg denna video igår så jag är inte hundra säker på om jag kommer ihåg rätt. 23/12 Avkoda morsekod är nog rätt stort hinder för de flesta. 22/12 Och ja det blir lite ironiskt att jag skrev det just i den här nyheten eftersom just den kartan är gratis :) syftar mer på deras senaste två spel och utvecklingen i stort. 22/12 Tänk om BICE kunde ägna sig åt att göra bra o innehållsrika spel nuförtiden istället. Sorry det var lågt men blir så irriterad på hur mycket potential deras spel har men som bara verkar bli sämre, mindre och med ett obligatoriskt premium om man vill ha... 22/12 Fast för att få cammot man behöver väl inte gå genom allt menar använda bara knapparna för att tända alla lampor få fram första keypaden knappa in den första kod han fick för att sen få en "unik" kod joina rankad dra till vattentornet stå där 2min få... 22/12
Skicka en rättelse