Butiken har tagits ner, men Valve har ännu inte sagt varför.

Steam drabbades i kväll av omfattande problem, som gjorde att användare kom åt information om andra användares Steam-konton. Både tjänsten och Steam-butiken ligger sedan en stund nere.

När folk loggade in på Steam tidigare i kväll kom de åt andra användares konton istället för sina egna Användarnamn, köphistorik, e-postadress och annan privat information ska ha varit tillgänglig, och för vissa visades Steam på främmande språk. Dessbättre gick det inte att genomföra några köp från kontona, och inte heller att ändra kontoinformationen. Däremot visades tillgångarna ("funds") på kontot, liksom de fyra sista siffrorna på betalkortet som är kopplat till Steam-kontot.

#Valve har ännu inte kommenterat problemen, men en community-ansvarig skriver att Steam inte är hackat.

Account information incorrect

We've gotten reports that people sometimes see other people's account information on the account page. Valve has been made aware of this and are working on a fix.

Some frequently asked questions:
- No, Steam is not hacked
- Creditcard info and phone numbers are, as required by law, censored and not visible to users

Sajten Steam Database, (som inte har något med Valve eller tjänsten Steam att göra) spekulerar i att problemet kan bottna i ett konfigurationsfel som gör att användare serveras cachead information från andra användare. Om det stämmer, stämmer också uttalandet från Steams community-ansvvariga här ovan. Men samtidigt har känsliga privata uppgifter likväl varit tillgängliga för andra användare.

Inloggade användare som uppdaterat Steam-sidan ska ha flyttats till andra Steam-konton vid varje uppdatering, skriver Eurogamer.

Undvik att logga in dig på Steam, både sajten och Steam-klienten, och ändra inga lösenord eller annat, tills dess att det är officiellt klarlagt vad som hänt och att det är riskfritt.

* Uppdatering 1 (00:05): Steampowered.com är uppe igen och inloggningen fungear såvitt vi vet som den brukar. Men Valve har fortfarande inte uttalat sig, och vi vet inte om allt är i sin ordning igen. Logga in på egen risk.

* Uppdatering 2 (08:35): Valves Doug Lombardi har nu uttalat sig om problemet. Man säger att det rörde sig om ett konfigurationsfel som gjorde att användarna kom åt andra användares profiler. Problemet ska nu vara löst och inga åtgärder krävs av dig som användare. Så här säger Lombardi till Polygon:

Steam is back up and running without any known issues. As a result of a configuration change earlier today, a caching issue allowed some users to randomly see pages generated for other users for a period of less than an hour.
This issue has since been resolved. We believe no unauthorized actions were allowed on accounts beyond the viewing of cached page information and no additional action is required by users.

Du har helt rätt i att jag kräver en ursäkt om mina uppgifter har varit tillgängliga för någon annan. Det spelar för i helvete ingen roll om det var ett misstag eller inte, om du råkar sparka en boll genom din morsas köksfönster så ber du om ursäkt oavs... 31/12 Så att hen kan bli kränkt och kräva ursäkter från Valve när någonting händer som alla vet är ett misstag utan att någon är skyldig, och sen vara skadeglad. För att hen är en hycklare utan förmågan att titta på saken rationellt, helt enkelt. 30/12 Det verkar som att Valve tänker låtsas som att ingenting har hänt och man kontaktar inte ens de som är berörda trots att deras personuppgifter kan vara "på vift". :P 29/12 För DRM, för den osäkra framtiden, för säkerhetsrisken (tex sånt här), för alla jävla problem jag hade med Steam när det var nytt, för de problem som fortfarande hänger kvar. Sedan sa jag inte hata. Jag ogillar steam, jag föredrar när spel inte är låsta... 28/12 Upptäckte detta när jag installerade om datorn på juldagen. Och sedan strulet så har inga mail från steam kommit fram. Lagom frustrerande att inte kunna logga in och spela. 27/12 Va? Vad är poängen med att hata en spel-plattform? Va... ? 27/12 Jag var precis nyss inne och handlade på Steam. Lördag, kl. 20:50. Det gick bra. Inga problem. Allt såg ut och fungerade som vanligt. 26/12 när klickar " kolla alla 10000 erbjudanden" så går det ej att blöddra längre än till sid 3, nån mer som har detta problem? 26/12 Nu verkar det vara problem igen <.< 26/12 Förväntar mig en ordentlig ursäkt från valve för det här. Aldrig gillat Steam och det här gjorde inte saken bättre. 26/12
Skicka en rättelse