#Rise of the Tomb Raider är ett bra spel som plockade hem fyra stadiga FZ-loggor i betyg när Fredrik Eriksson recenserade det rafflande äventyret. Men smolk i glädjebägaren kom för många i form av en tidsbegränsad formatexklusivitet till Xbox – som snart är ett minne blott.

I ett kortfattat meddelande får vi veta att spelet släpps till Steam i januari. Det där Amazon-ryktet var därmed inte helt ute och cyklade med ett datum satt till den 29 januari. Exakt datum har vi dock inte kommit över riktigt än, och inte heller vet vi något om Playstation 4-versionen. Här är meddelandet i sin helhet:

"Rise of the Tomb Raider is coming to Steam this January! Featuring epic, high-octane action moments set in the most beautiful hostile environments on earth, Rise of the Tomb Raider delivers a cinematic survival action adventure where you will join Lara Croft on her first tomb raiding expedition as she seeks to discover the secret of immortality.

Add Rise of the Tomb Raider to your Steam wishlist to receive updates!"

Tack till Lepr för detta #nyhetstips!
då är frågan hur blir system kraven? som förra gången eller lite högre? 29/12 Försöker söka efter spelet på Steam och Steam säger bara att det inte finns. Så tänkte "söker väl bara på Tomb Raider då" men nope, "Tomb Raider" finns inte heller. Steam är strålande ibland. :P 28/12 Fan vad gött!! Sett fram mot det spelet ett tag! :) 28/12 ... och i de siffrorna kan man läsa att ett fåtal ex såldes i England: www.craveonline.com/culture/924177-rise-tomb-raider-sold-fewer-57000-copies-uk 28/12 Tror inte de skulle kunna bryta tidsexklusiviteten bara pga det sålt dåligt. Tror mer att de betalat mest för att hålla spelet borta från PS4, där det inte släpps än på bra länge. MS ser nog inte PC vs Xb1 som nån egentligen konkurrens eftersom de flest... 28/12 Hörde att det inte ens kom upp i 300 000 sålda kopior globalt, men har ingen gedigen källa på det. Microsoft har ju inte velat avslöja några siffror. 28/12 Håller med. Första spelet var väldigt bra och kunde utnyttja datorns kraft. ULTRA och Hairworks/TressFX gjorde spelet väldigt fint. Hoppas alla texturer stödjer 4k också. 27/12 Mig veterligen är det samma studio som gav ut föregångaren till PC, så sannolikheten att det blir en dålig port är försvinnande liten. Oroar mig inte det minsta! ;-) 27/12 Antingen ser du dåligt och behöver skaffa glasögon, eller hade du bara otur när du tänkte den här gången. På en hyggligt bra specad PC får du ALLTID högre upplösning samt högre FPS med ultra texturer än vad du någonsin kan drömma om ur en konsol med fle... 27/12 Plockade upp det för 349:- till Xbone idag.. KAn varmt rekommenderas för den som gillade 1:an eller Uncharted spelen =) 27/12
Skicka en rättelse