Två spelföretagschefer räknar sin lön i miljoner och det är inte Markus Persson.

SEB har släppt sin årligt återkommande statistik över de personer som har högst lön i Sverige i år, något DN.se rapporterar. Som väntat finner man där diverse bankchefer, fondförvaltare och byggherrar men på listan över de 20 personer med högst lön 2015 hittar vi också två spelföretagsprofiler, den ena har seglat upp på andraplatsen.

Högst upp ser vi Ane Maersk McKinney Uggla, arvtagare till det gigantiska Maersk-imperiet, men på plats två finner vi Patrick Söderlund, Executive Vice President på EA Studios (inte Dice, som DN.se skriver) vars lön blir hela 66 miljoner kronor 2015. Med tanke på att han sålde allt sin innehav i Electronic Arts 2014 lär det heller inte gapa tomt på kontot sedan innan. På plats åtta står Sebastian Knutsson, Kings kreative chef som i och med försäljningen av bolaget till Activivision blir ekonomiskt oberoende. Notera att detta gäller inkomst av lön där även bonusar räknas in.

Dessa personer har högst lön i Sverige 2015 (i miljoner kronor)

Utan kapital blir du ingen kapitalist oavsett "etableringsrätt", och vem ska arbeta om alla är kapitalister? Vi har ett system som är oberoende av enskilda aktörers viljor. Vad någon vill eller "nöjer sig med" är irrelevant, då det inte är de som bestäm... 02/01 Att dra upp 50-100 år gammal historia är en klassiker. Ur dubbel bemärkelse. Världen förändras. Det verkar också råda begreppsförvirring kring vad kapitalism är, som att vore det ett enhetligt begrepp. Det står alla helt fritt att inte nöja sig som anst... 02/01 Bra, så länge de är öppna med det och skattar i Sverige. Problemet är väl annars ofta dolda inkomster utomlands eller att göra som Kamprad. 01/01 Gratis utbildning, arbetsrätt, rösträtt etc, är saker svenska arbetarklassen har fått kämpa sig till. Tack vare revolutionen i Ryssland tvingades kapitalisterna till eftergifter för att inte riskera förlora sin makt också i Sverige, där arbetarklassen... 01/01 "Kapitalisterna bla bla kapitalisterna bla bla bla. Skitunge. Du lever gott här i Sverige just pga kapitalismen. Det är ingen som tvingar dig att jobba i någon jävla fabrik. Det är fritt fram att utbilda sig! Kapitalistsvinen har t.om. fixat gratis utbi... 31/12 För att vända på steken, skulle inte SEB kunna göra en lista över dom 20 i Sverige som tjänar minst? Till exempel sjuksystrar, lokalvårdare, hembiträden, lärare och så. 30/12 Dom onda i starcraft 2 wol 29/12 Känner ingen i Afrika. 29/12 https://i.ytimg.com/vi/bf2nhEoZNm0/maxresdefault.jpg 29/12 Såklart de jobbade kvar, alternativet kan ju vara arbetslöshet. Det finns massor av arbetslösa som gärna tar platsen. Bara en tidsfråga tills cheferna bestämmer sig för att sparka folk och/eller flytta arbetsplatsen till ett låglöneland för att ha råd... 29/12
Skicka en rättelse