Minecraft-skaparens "arbetslöshet" syns inte på det ständigt växande bankkontot.

Det har nu gått över ett år sedan Markus Persson och de andra ägarna av Mojang sålde företaget till Microsoft för strax under 20 miljarder kronor. Även om Jakob Porser och Carl Manneh båda två blev mångmiljardärer var det Notch som fick merparten av pengarna. En färsk rapport från SEB visar också att pengarna inte legat i någon madrass och samlat damm, Perssons inkomst av kapital blir Sveriges högsta i år.

SEB (och Skatteverket) gör nämligen skillnad på lön av tjänst och inkomster på redan existerande kapital och tidigare idag kunde vi rapportera om att Electronic Arts Patrick Söderlund tog en silverplats på den förstnämnda listan. Hans lön på 66 miljoner för i år ligger dock i lä för Markus Perssons inkomst på närmare 945 miljoner kronor. Även efter köpet av huset i Beverly Hills för cirka en halv miljard borde Persson vara god för cirka 10 miljarder kronor.

Jag som har depression och är fattig kan lugnt säga att det är bättre att vara deprimerad och sitta och gråta i en mercedes, än att stå i 20 minus, väntandes på en buss som aldrig kommer. Är du ekonomiskt oberoende behandlas du bättre av läkare än om... 22/01 Extremt meningslösa kommentarer, på en riktig aftonblaska nyhet... Helt ointressant nyhet, Helt ointressanta kommentarer med standardstrukturen kring framgångssagor.... 30/12 Vad en normal eller ickebegåvad person gör med sina pengar är väl helt upp till denne normala eller ickebegåvade personen att avgöra? Om denne vill knarka upp pengarna, köpa fastigheter, investera pengarna, köpa lyxvilla i hollywood, skänka bort pengarn... 30/12 Haha, ja desto mer du skriver desto tydligare blir ju svaret på sista frågan där. En normalbegåvad människa hade givetvis inre brännt pengar så fort som möjligt - det är ju så innerligt korkat att jag ler lite när jag skriver. Jag ler dels för att sådan... 30/12 Åh, vad snäll du är! Ja varför spendera pengar på allt annat än minimala överlevnadssaker? Vem fan vill spendera pengar när man istället kan tjäna ihop en förmögenhet och sedan dö och ha 100 miljoner på kontot? Får jag fråga vem det är som egentligen... 30/12 Men wow, du beskriver ju en människa som är dum i huvudet. Varför måste man göra av med pengarna över huvud taget? 30/12 Njae inte så att jag kommer behöva skydd mot knarkfällan, men ponera att man får 100 miljoner, säger upp sig, köper ett fint hus (20-30milj klassen) i sverige, kanske ett semesterhus i värmen nånstans också, reser runt massa i ett par år och sedan är... 30/12 Känns ju onödigt att slösa bort pengarna för att du vill skydda dig själv mot knarkfällan. Såvida du inte vet att du saknar den självkontrollen. Jag tror det bästa är hyra/anställa en personlig ekonom och sätta upp en budget för sig själv. Att skapa res... 30/12 Jag är hellre ledsen i en ferarri än i en gammal skoda dock. Personligen om jag blivit rik så hade jag köpt fastigheter illa kvickt till mig och de nära och kära för att "bli av med förmögenheten" och samtidigt göra något bra med de pengarna istället... 30/12 Det är tufft att betala skatt... 30/12
Skicka en rättelse