Häromdagen tillkännagavs officiellt #Dragon Age: Origins - Awakening och nu har mer information dykt upp om innehållet i expansionen. Fernando Melo, onlineproducent på expansionen, tog sig ett bastant snack med IGN angående Awakening och vi kan bland annat få reda på att storyn i expansionen utspelar sig sju månader efter originalet.

Viktiga poänger att nämna är att när du importerar din sparfil från Origins, så kan du sedan inte gå tillbaka till den utifrån din nya spelsession. Det vill säga, det är en envägsbiljett. Beroende på hur du spelar, och vilka val du tar när du kör igenom originalet påverkas din vistelse i framtiden. Du kan även importera en tidigare sparfil, men då kommer det nya händelseförloppet inte utspela sig lika mycket kring dina egna tidigare val.

Nivåtaket kommer höjas till vad Melo tror kommer ligga runt 35-39, men det är fortfarande i balanseringsstadiet. Om du skapar en ny karaktär direkt i Awakening kommer du hamna på nivå 17-20, vilket även det är i balanseringsfasen.

Om du hade tänkt använda din gamla grupp får du tänka om. Det är nya följeslagare som gäller, även om det kan dyka upp cameos från dina tidigare äventyr. För att specificera om din karaktärs förmågor köper du en bok, som återställer just detta men lämnar din nivå intakt.

Expansionen benämns som riktigt maffig, större än många vanliga titlar (vilket i sig inte är förvånande då många fullpristitlar ligger på 4-8 timmars speltid) och kommer gå att erhålla både från butik och direkt digitalt.

För mer information kan du läsa hela intervjun, men förbered dig på spoilers.

Skicka en rättelse