#Square Enix är inte främmande för att släppa nyutgåvor av sina klassiska rollspel. För ett par veckor sedan släpptes till exempel #Final Fantasy VI på Steam, och få fans av serien har nog missat att en fullständig remake av #Final Fantasy VII är under utveckling.

Ytterligare en klassiker ska lanseras till moderna format, meddelar Square Enix via officiella sajten. Spelet i fråga är Playstation-liret #Final Fantasy IX och formaten pc, Ios och Android. "Snart" kan vi återuppleva äventyret i uppdaterad utgåva (som dock inte är någon remake). Fram tills dess får vi nöja oss med trailern nedanför.

Kul! Jag borde spela om FF IX någon gång. Gillade både sjuan och åttan betydligt mer när det begav sig och har spelat om båda flertalet ggr, men nian har jag inte spelat sedan den var ny. Kanske läge snart igen då :) 03/01 Dom första rikliga FF spelen var 10-2 och 12. Räknar inte med 11 och 14 ens för dom är ju inte heller riktiga FF spel enligt mej. Eller dom där bärbara spinoff spelen till psp och DS. Eller ff cristall något till game cube dom/det den var svår att gilla... 02/01 Jag hade gett upp hoppet om en remake. Köpte originalet på Playstation Store för min PS3. Minns när man spelade på PS1:an och var överlycklig av grafiken, storyn, humorn, sidequestarna etc. Blir ett givet köp på PC. Det måste väl finnas fler än jag som... 02/01 FF9 var nog det första Final Fantasy jag spelade. Jag absolut älskar Final Fantasy 7 och 10 men FF9 har något magiskt i sig. Särskilt musiken toppar de andra spelen utan tvekan. <3 Älskar dock allihopa ändå, tänker inte välja. :) 01/01 Då blir det ett köp för detta :) så man kämpade med att slå Beatrix första städerna och man trodde att man kunde vinna. 01/01 Det bästa!!! Städerna, karaktärerna, storyn, !musiken!, miljöerna och skillsystemet...hur kan någon kalla det här det första dåliga FF-spelet? 01/01 Otroligt bra spel, speciellt första halvan. 01/01 Jag hade gett upp hoppet om att någonsin se det här spelet i modernt format, min favorit utav alla i serien. Hade hört något om att de tappat bort källkoden för spelet och att det var därför de släppte om alla andra Final fantasy men inte IX. 01/01 Nice! Körde igenom det för ett par år sen (på emulator iofs). Lär köpa det när det kommer till PC. 01/01 Var är FF VIII till mobil? Aaaaw. 01/01
Skicka en rättelse