2015 är nu ett minne blott och istället för att älta oss i det förflutna så blickar vi framåt – mot en tid då vr förmodas hitta ut till konsumenter på bred front. Men vill man spela annat än enklare titlar så kommer det kosta. Till exempel #Elite: Dangerous har dräpande systemkrav för att fungera i vr.

Valves Chet Faliszek har twittrat om vr och hävdar att det kommer innebära något av en renässans för hig end-datorer i hemmet. Vidare så reflekterar han över eventuella bieffekter och möjligheter som följer med ökad prestanda hemma i stugorna.

4K-gaming och ökat glapp till konsolmarknaden är två möjliga konsekvenser. Kan ni komma på fler? Eller tror ni att Faliszek har helt fel och att den ökade försäljningen av high end-maskiner uteblir? Hoppa ner i kommentarerna och diskutera!

3d tv är ju typ standard nu...de har inte försvunnit. 04/01 Det här är generation 4. VR började utvecklas på 60 talet. Jag testade VR på 90 talet när grafiken började bli användbar, dvs snabb vektorgrafik på en SGI burk med en VR hjälm lika tung som en brandmanshjälm. Om du hade en DK2'a och hade testat lite spe... 04/01 Det där med 90 FPS stämmer inte, orsaken att den kör 90 FPS är för att minska motion sickness, inte för att du ska rendrera och få så mjuk och snygg upplevelse som möjligt. Det betyder att medan din Oculus flimrar på i 90 FPS (då den inte klarar en lägr... 04/01 Mer förvånad över att folk sväljer de här å bränner pengar på uppdateringar? Får de kosta vad de vill för ett tillbehör som VR egentligen är? 04/01 Tror att det mest kommer vara en gimmick. Allt förhandsnack handlar ju mest om "upplevelser" snarare än om spel. Kan de inte implementera vettig gameplay mekanik så tror jag att det kommer förbli en gimmick som de som vill ha det senaste kommer skaffa... 03/01 Jag kommer att vänta med att köpa ett. Men jag vet inte hur länge. Glöm inte att floppar det stort så kan det hända att dom ger upp tekniken och inte utvecklar den vidare. 03/01 Är inte ens intresserad av att testa skiten, tbh. 03/01 Precis. Lite som Internet! 03/01 Så de som redan spelar i högre upplösningar än 1080p är de redan i den nya eran, när t.ex 1440p o 4k gaming har funnits rätt länge=P 03/01 Känner ingen hype för VR. Spelar hellre spel på det sett som man fortfarande gör. 03/01
Skicka en rättelse