Stor summa går till att betala av skulder.

Activision ska köpa en majoritetsandel av amerikanska e-sportjätten Major League Gaming, MLG, för 46 miljoner dollar. Det rapporterar Esports Observer.

Försäljningen ska ha godkänts av MLG:s styrelse den 21 december, följt av ett brev till aktieägarna dagen efter. Enligt Esport Observer kommer en stor del av pengarna gå till att betala den skuld som MLG tampas med – dock kommer bara en del av MLG:s aktieägare att få ta del av pengarna i slutändan.

En av Major League Gamings grundare tillika CEO, Sundance DiGiovanni, ska ha blivit utbytt.

Vi rapporterar vidare så snart något nytt dyker upp.

vet inte varför Activision skulle vila ta bort SC från MLG när de äger spelet. 04/01 Kan bara hoppas att MLGs laddersystem kommer finnas kvar. Fan va kul det är med lite seriöst spelande i CoD, känslor och adrenalin som man fick av CS1.6 för många år sedan kommer tillbaka. 04/01 Har för mig att det inte är så att intresset helt enkelt är svalt. Flera av de större spelerna har gått över till andra spel. Minskar intresset så minskar också intäkterna i form av reklam. 04/01 I stand corrected. Dock äger Activision Blizzard både Activision och Blizzard, och det är Activision Blizzard som köpt MLG. Så ja, det känns ju inte helt omöjligt att Blizzard är fokus kring Activision Blizzards nyköpta MLG. 04/01 Activision har aldrig ägt Blizzard. De sammanslogs av deras gemensamma moderbolag Vivendi till Activision Blizzard. Vivendi köptes sedan ut och nu är Activision Blizzard självständiga. Blizzard och Activision finns dock fortfarande som dotterbolag till... 04/01 Nu är du delvis ute och cyklar. Activision ägs inte av Blizzard. företaget heter "Activision Blizzard" Som 2014(?) köpte lös sig själva från sitt moderbolag, de är helt självständiga. 04/01 Grymt. Nu måste Activision köpa ID Software så vi får se Quake 1 vs 1 dueller igen. 04/01 Asch, måndagstabbe från min sida 04/01 Om inte Starcraft är borta. Tror jag nog inte det blir borttaget, med tanke på att Activision äger Blizzard. 04/01 Well, Activision äger även Blizzard så förstår inte varför Sc2 skulle försvinna. Samtidigt ska det göras remake på Wc3: RoC. Overwatch kommer till konsoler. Blizzard verkar ha satsat allt krut på eSport de kommande åren vilket gör ett köp av MLG intress... 04/01
Skicka en rättelse