Ofta tar vi spelandet för givet, vi som har ögon och händer i behåll, men alla har inte samma förutsättningar. Terry Garret är en sådan gamer som verkligen fått kämpa för sitt spelande, då han helt enkelt inte ser vad det är som sker på skärmen. Detta har inte stoppat honom alls och han har nu klarat klassiska #The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Med hjälp av ljuden från spelen har Terry Garret efter fem års nötande äntligen fällt den sista bossen i spelet och det är ingen dålig bedrift. Det är dock inte första gången Garret har gjort något liknande, utan har tidigare klarat #Oddworld: Abe's Oddysee. Hur det går till när han spelar, kan du se i filmen nedan.

Garret pluggar till ingenjör på University of Colorado och spelar med hjälp av en emulator, för att snabbt kunna spara och ladda. Om du vill njuta av den ljuva segern över Ganon, kan du även kika på den filmen här.

Då är väl Dark Souls en bra nästa utmaning? ;) 05/01 Jag fattar knappt hur han bär sig åt men hatten av, det där var grymt. 05/01 Fast bara för att blinda kan spela WoW så betyder det inte att de kan spela LoL. WoW kräver väldigt lite och oprecis input från spelaren i jämförelse med de flesta andra multiplayerspel. Någon kan ha skapat macron åt honom som gör det mesta automatiskt.... 05/01 om vi ska ta cs som exempel så nej du hör inte någon andas, eller när något knäpper i kroppen. Men i vilket spel gör man det? Hör man någon springa i spelet är det inte svårt att läsa av om personen befinner sig på vänser sida, höger sida bakom en eller... 05/01 Du ser ju dig dock inte in i hans situation när du skriver så. Han måste givetvis också tänka, läsa av situationen, förstå uppdrag och lösa problem för att ta sig igenom ett spel även om han saknar ett sinne (som speciellt är viktigt i spel). Man kan... 05/01 Skillnaden från verkligen är ju att det i spel inte finns en perfekt ljudbild. Du hör inte folk andas i CS eller deras knän knäppas. Om någon står still ger de ifrån sig exakt 0 ljud. Det är då omöjligt att lista ut var de befinner sig någonstans med... 05/01 Beror nog på helt och hållet, till exempel om du är blind brukar du få dom andra sinnena starkare för kroppen anpassar sig, varför skulle inte en blind kunna anpassa sig efter diverse multiplayer spel? Det är enkelt att säga att dom inte kan, men har... 05/01 CS och LoL/Dota skulle ju inte fungera eftersom de är multiplayerspel där varje match är annorlunda. Zelda fungerar ju för att det är samma varje gång. Någon har berättat vad som gäller och vad spelet går ut på(han skulle annars omöjligen veta vad saker... 05/01 Kämpe! 05/01 Vill jag gärna göra. Hur tänker du dig att det inte ska vara problem dock? Finns det någon form av program som på något sätt hjälper dem eller så? Tänkte mig, hur ska en blind människa klara av spelen jag listade? I och med du tror det "inte ska vara... 05/01
Skicka en rättelse