Snart fler Minecraft-pc-spel än nordiska medborgare om försäljningstakten fortsätter.

#Minecraft är sedan länge det datorspel som sålt överlägset bäst i historien. Och det fortsätter sälja – rejält. I skrivande stund har 22 071 830 exemplar av spelet sålts till Windows och Mac, och det senaste dygnet har 13 210 ex gått åt.

Det är drygt nio spel i minuten, eller 550 spel i timmen. Dygnet runt, året om.

Som jämförelse bor ungefär 27 miljoner människor i de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Om Minecraft håller det senaste dygnets försäljningstakt finns fler Minecraft-ägare än nordiska invånare om lite mer än ett år.

Minecraft är ohotad etta på Wikipedias sammanställning av historiens bäst säljande pc-spel. Tvåa ligger #World of Warcraft, med 14 miljoner sålda ex (siffror från december 2013) och trea är #Diablo III (12 miljoner sålda, i februari 2013). De två sistnämnda spelens siffror är alltså rejält gamla, men inget av dem lär ha gått förbi Minecraft-försäljningen.

Med alla konsol- och mobilversioner av Minecraft inräknade ligger spelet trea på listan över bästsäljande spel. Listan leds av #Tetris med förkrossande 425 miljoner ex, och tvåa är #Wii Sports, som "sålts" i drygt 82 miljoner ex (det följde med Wii-konsolen).

Skicka en rättelse