Gör kaos utan att göra någonting.

Rico Rodriguez beskylls inte sällan för att vara kaosets upphovsman snarare än baneman i Just Cause 3. De som skuldbelägger honom har en poäng. Å andra sidan: vad skulle hända om Rico promenerade rakt ut på vägen och väntade? Och väntade.

Youtube-kanalen Things We Play har undersökt just detta. Vad händer i spelet om du väljer att inte trycka på en enda knapp. Till en början verkar allt lugnare: något enstaka dödsfall och ringa trafikbekymmer. Ganska snart eskalerar dock det välbekanta kaoset och resulterar i skottlossningar, förstörelse, en hysterisk nunna och allt sådant som var en del till varför vi utsåg spelet till ett av årets bästa.

Ja just det, det kommer jag ihåg :) Antagligen ser Rico alldeles för lömsk ut för att undslippa misstanke (eller snarare en påskjutning), tack lov att han är så bra på att fly undan annars hade han blivit kortlivad! :up: 07/01 Händer ofta i JC2 också :) Plötsligt får jag kaospoäng fast jag inte gjort något på länge och militären börjar jaga mig. Av någon orsak misstänker de alltid mig :P 07/01 Det finns en youtube kanal som pratar om spelutveckling och dom sa om man vill göra spel med öppen värld lite roligare så ska man slänga in lite slumpmässigt kaos. 100 AI förare i en stad och en av dom har slumpmässigt valt ut av AI'n att köra extra gal... 06/01 Detta har även hänt i GTA 4 och 5 så många gånger. Vet inte hur många gånger poliser avrättat folk för att de kört på deras polisbil. 06/01 Haha det här måste jag prova. 06/01 Skulle inte säga det. I GTA V när jag just kom in i Michaels hus hörde jag explosioner bakom huset och när jag sprang runt var det brinnande bilar och ett mindre kaos. Tror det beror på att AI börjar bli mer avancerad och påverkas allt mer av sin omgivi... 06/01 Påminner om en jättegammal recension av ett hockeyspel, tror det var till NES men minns inte vad det hette. Recensenten hade startat en match och bara lagt ifrån sig spelkontrollen. När matchen var slut hade hans lag vunnit med 4-0. 06/01 Du menar väl rolig AI... 06/01 Bevis på usel AI eller? 06/01 Förvånar mig inte alls att det blir kaos :) Kommer så där titt som tätt upp en indikator på att jag förstört ett stridsflygplan eller något annat mumsigt och som jag sedan får poäng för. Antar att det har lite "butterfly effect" över det hela :up: Rico... 06/01
Skicka en rättelse