Somliga ägnar hundratals timmar åt Fallout. Andra sätter världsrekord på en kvart.

Fallout-rekorden står som spön i backen. För vanliga, dödliga spelare låter det kanske vansinnigt att rusa igenom Fallout 3 på en kvart. Vi vill ju tillbringa hundratals timmar där. Insupa atmosfären! Hänföras av historien! Å andra sidan är världsrekord fascinerande och nu har ett sådant slagits i Fallout 3: för första gången har en spelare tagit sig under kvarten.

Det är Youtube-användaren Rydou som är innehavaren av det nya rekordet på 14:54 i en så kallad "%any-spelning". För att nå dithän krävdes det att han nyttjade glitchar till sin fördel:

When you cripple your legs, your speed is set to 0, then bring back to 60% of your normal speed. By quickloading just before getting crippled, you can confuse the game into giving you 60% without actually being put to 0 ( because we don’t actually really get crippled). So you get a huge speedboost, and walk at 160% of your normal speed. This speedboost can appear in two versions : One which is 'breakable', it will last as long as you don’t quickload again. The second one is 'unbreakable', you can quickload or load a game without losing it."

Exakt, en människa har ju liksom några dagar, månader, år här i jordelivet så varför skulle inte en människa kunna ha spelat ett spel på ett annat sätt före? :´D 07/01 Det finns sk speedruns som går ut på att inte glitcha. Fast den scenen är nog otroligt liten och ingen som bryr sig om att kolla. Speedrun är ju precis som det heter, det ska gå så fort som möjligt och blir en utmaning i sig. 06/01 Håll min öl, fixar det på 10 min 06/01 är ju glitcherna som är det roliga med att titta på speedruns. Hur kul är det att titta om han/hon bokstavligen bara springer igenom spelet [som man ska] så snabbt som möjligt? :p 06/01 Räckte med att läsa citatet i artikeln för att jag skulle tappa intresset. Speedruns kan jag förstå, men inte om man ska glitcha sig igenom det... 06/01 Stängde av när de började fuska. 06/01 Tror garanterat dessa som gör speedruns har njutit av spelen med tidigare innan dom gör dessa runs, inte precis du vet vart du ska utan att ha spelat spelet före. 06/01 Jag förstår fullt poängen med speedruns, men jag personligen är mer av den åsikten att spel ska avnjutas. Att hasta igenom ger för övrigt dåligt "värde" per timme underhållning man får ut. Men allt är väl relativt antar jag och folk får göra precis som... 06/01 Fallout 3 har problem med windows 8 och 10. Finns guider på hur man ska komma tillrätta med det. 06/01 Testa och verifiera dina steam filer right click the game > properties > Local files > verify integrity of game files 06/01
Skicka en rättelse