Börja spara, du har bara ett par månader på dig innan den släpps.

Oculus Rift har äntligen fått prislapp och lanseringsdatum. Virtual reality-headsetet lanseras den 28 mars, och det är hög tid att börja spara redan nu för den blir sannerligen inte gratis. Priset för förhandsbokning ligger på – håll i dig nu – 699 euro. Exklusive frakt.

I USA ligger priset på 599 dollar, fast då brukar så kallad sales tax tillkomma.

Det nordamerikanska priset är dubbelt så mycket som utvecklarvesionerna kostade. Å andra sidan infrias löftet om att Riften skulle kosta "minst 300 dollar". Med marginal.

De som bidrog med pengar under Kickstarter-insamlingen och köpte den första dev-versionen av Rift får konsumentversionen gratis. Det ska handla om 7 500 personer, som kan vara ganska så nöjda i detta nu.

Systemkraven för Oculus Rift:

– graphics card: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 equivalent or greater
– processor: Intel i5-4590 equivalent or greater
– memory: 8GB+ RAM
– output: Compatible HDMI 1.3 video output[
– input: 3x USB 3.0 ports plus 1x USB 2.0 port
– operating system: Windows 7 SP1 64 bit or newer

Initialt släpps Rift i 28 länder, och glädjande nog är Sverige ett av dem (övriga, se nedan). Det går därmed att förhandsboka en Rift redan nu, och om du gör det får du, förutom en Xbox One-handkontroll och plattformsspelet Lucky's Tale, också med #Eve: Valkyrie.

Debutländerna:

Klicka för mer information

Australia
Belgium
Canada
Denmark
Finland
France
Germany
Iceland
Ireland
Italy
Japan
Netherlands
New Zealand
Norway
Poland
Spain
Sweden
Taiwan
United Kingdom
United States

Vänta bara tills de andra 90 VR headseten kommer priser kommer pressas! 09/01 O inte fan kunde jag hålla mig ändå. Aja, brukar alltid vara så ekonomisk när jag köper mina prylar. Får väl gå denna gången :) 07/01 Hur kollar du upp komponentpriser? Direkt från tillverkare in Kina är ju det enda rimliga, länka din källa. Jag sätter själv ihop hårdavara (DIY eurorack-syntar och känner folk som gått från källarproducering till massproducering av elektronik så viss... 07/01 Det kan jag förstå, ångrar starkt att jag inte gjorde det, då hade man sluppit betala 7kkr+ för denna konsument-version (vilket jag aldrig kommer att göra) och fått den gratis på köpet >_< Blir helt enkelt aldrig en Oculus Rift för mig, finns inget som... 07/01 Inte så förvånad över priset, tänkte inte skaffa en redan innan priset avslöjades, måste vara en av få(?) som inte är intresserad av VR över huvudtaget. Har en och annan polare som säkert slänger pengar på det :) 07/01 Jag påstod inte heller att saker blir dyrare när de massproduceras... Nu skrev jag också mest om skärmarna, men det ligger lite väl mycket fokus på dem. Man ska definitivt inte glömma resten av komponenterna. En IR kamera med HD-upplösning och väldigt... 07/01 Jag vill inte ens tänka på vad Vive kommer kosta. 07/01 Jag var själv förvånad över din inställning i inlägget jag citerade, men insåg redan i den andra posten (där Palmer säger att priset egentligen är otroligt billigt för vad man får) att den mannen verkat vara insvept i en stor skrud av skitsnack. Tack... 07/01 Det som förvånar mig mest är väl att man en månad innan pre-orders gör en helomvändning. Palmer utlovade en produkt som pg.a facebookuppköpet nu skulle kunna bli så billig att den stora massa skulle få VR. Han var mycket noga med att säga att det absolu... 07/01 Komponenter blir absolut inte dyrare när de massproduceras, har en ganska god inblick i detta och det gör en väldigt stor skillnad att göra massorder vs köpa in fåtal komponenter till ett mycket dyrare pris. Att skärmarna blir dyrare betvivlar jag inte... 07/01
Skicka en rättelse