Oculus-grundaren menar att du får väldigt mycket dyr hårdvara för dina 700 euro.

700 euro får du betala för en Oculus Rift om du förbokar i dag. Det stod klart när skaparen Palmer Luckey tidigare i kväll öppnade förhandsbokningen för den omsusade virtual reality-prylen, som släpps i slutet av mars.

Men sett till vad du får för pengarna är Riften inte dyr, enligt Luckey. I själva verket är det precis tvärtom, säger han i en tweet. Han menar att de uppemot 7 000 kronor du får betala är "obscent billigt", givetivs då med hänsyn till vilken hårdvara som sitter i headsetet. Han betonar också att Oculus inte tjänar några pengar på att sälja Rift för 700 euro.

Så här säger han:

Utvecklingsversionerna av Rift har kostat ungefär 300 dollar. I USA kostar konsumentversionen det dubbla (600 dollar), och alltså 700 euro här i Europa. Många anade att det skulle bli kostsamt att hoppa på VR-tåget först, men att det skulle bli en så skarp prishöjning har få räknat med.

Att det europeiska priset ligger högre än det i USA beror på hur skatter fungerar i de olika områdena. I USA kostar Rift 599 dollar och i Europa alltså 699 euro – en skillnad på drygt 1000 kr. Men i USA tillkommer så kallad sales tax, alltså en skattesats som läggs på det utannonserade priset. Hur mycket varierar mellan de olika delstaterna. Palmer Luckey betonar att man inte försöker skinna oss i den gamla världen.

Bullshit..säg som det är istället, rift är först ut och försöker kapitalisera så mycket det bara går nu i början, förhoppningen är väl att lyckas fylla på sitt kapital lite extra så dom kan vara med och fightas när konkurrenterna och priskriget kommer... 10/01 Jag kommer att bygga en riktigt fet dator som kan maxa min VR-upplevelse ;) Men jag kommer att vänta lite till innan jag gör det :) Vill ju se vilket kit som är bäst först :) 07/01 Tror jag ju sådär mycket på. Isåfall blir det ganska svårt att förklara det tidigare uppskattade priset med det färdiga. 07/01 Tror du inte att folk kommer köpa OR för att tillhöra "The even more glorious PC Master Race"? Om det är några som gillar att flasha med vad de har så är det väl de som satsar på PC-spelande? Hur många kommentarer tar det i snitt i en tråd om ett PC-spe... 07/01 Eh. What? Min telefon är den _mest_ använda prylen av allt jag äger. Jag använder nog utan prolem min telefon i 5 timmar per dag. Allt från betala räkningar till att faktiskt ringa(!) och ha kontakt med jobb och vänner, till att spela spel, betala räkni... 07/01 Det var för den slutglitiga produkten. Han sade att den skulle bli dyrare än $350, men "in the ballpark" av $350. Nästan dubbelt så dyrt är knappast "in the ballpark". 07/01 That's the point, du kan inte uppdatera facebook med den. Och om du kan det så är telefonen fortfarande en bättre apparat för det ändamålet. Smartphones sålde bra för att det redan fanns en marknad (mobilmarknaden med 20 år i ryggen) och killerappen var... 07/01 Vad är det för telefon som kostar 10000? :S Sen har ju inte en Oculus en bråkdel av lika många användningsområden som en telefon. Kass jämförelse. :) 07/01 Jag kan som respektera ett Oculus Rift-köp mer än ett 10 000-kronorstelefonköp. Eftersom det känns som att den som köper OR gör det för att denne är så himla sugen på det, medan en typisk dyrtelefonköpare gör det för att denne vill vara inne, modern och... 07/01 Here ya go...! https://i.imgur.com/qYOcJyI.jpg Haha 07/01
Skicka en rättelse