"Inom två år finns det inga gratisspel". Arrgh!

Torrentfreak rapporterar att ökända crackergruppen 3DM uppger sig ha problem att knäcka moderna spel, och att de inom ett par års tid kanske kommer vara utan "jobb".

Den tuffaste nöten just nu verkar vara Just Cause 3, som imponerande nog fortfarande står emot piraternas ihärdiga attacker. På 3DM:s forum skriver en medlem om frustrationen:

“Jag tror fortfarande att vi kan knäcka det här spelet. Men nuvarande krypteringstrender gör att jag är rädd att det inte kommer att finnas några gratisspel i världen inom två års tid.”

Allt kan såklart knäckas med tillräckligt mycket tid till förfogande, men som Torrentfreak resonerar så är det just tiden som ligger piraterna i fatet. Spelare är otåliga och stingsliga, och om de inte får sin crack inom ett par månader, eller först efter ett halvår för den delen, är chansen stor att många väljer den lagliga vägen istället.

Självklart kan man hävda att det är vansinnigt att ett spel som inte ens har multiplayer-läge (som i fallet Just Cause 3) kräver konstant uppkoppling mot internet, och att detta drabbar spelare som införskaffat spel på laglig väg. Men det går inte att motsäga effekten det får.

Diskutera i små grupper!

Det vore bra med demon till alla spel. Men det tar faktiskt mer resurser från utvecklarna än man kan tro. Lösningen idag är Twitch, kolla in när någon annan spelar spelet och se om det faller dig i smaken. Inte lika bra som att få prova själv, men nästa... 21/01 Gammalt uttryck, så länge du kan spela spelet, se filmen, lyssna på låten kommer det gå att kopiera. när man inte kan göra det längre är det färdig kopierat. 14/01 AAA spelförsäljning bygger på hype, finns inte en crack nära releasedagen så är hypen över och spelet går tillbaka till att bli lika intressant som det faktiska spelvärdet. Vilket många gånger är väldigt lågt. Vill man ha ett spel köper man det, är man... 13/01 Det mest intressanta om det till slut inte går att fildela spel blir att se någon sors statistik i framtiden om effekten det hade på intäkterna. När det ändå pågått så länge så tycker man att man borde kunna analysera sambandet efteråt. 11/01 Färre, inte färe ;) 10/01 Färe spel säljs, inte mindre spel. 09/01 Va? Det finns ingen naturlag som påstår det motsatta heller. Alla föds ju inte med en guldsked i arslet, det finns rätt många kids som inte har råd med spel, det är ju mest trist för dem och deras föräldrar. Men saknar man empati i kombination att man... 09/01 Det är ju helt okej att plocka en utgången oxfilé om man frågar först eller letar igenom deras sopor, dumpstra. De lär de inte bli så arga för. Du kan gå in till Webhallen med en tom skiva och fråga efter Photoshop men du kommer förmodligen gå ut tomhän... 08/01 Ifall jag först köpt spelet så skulle jag med fullkomligt gott samvete kunna ladda ner det också för att kunna kringgå onlinekravet. Det man betalar för är rätten att se, spela, använda eller lyssna den digitala produkten, inte för skivan den levereras... 08/01 Det var mer att använda samma dumma argument för varför det skulle vara ok att stjäla filer bara för att dessa inte är en fysisk produkt alternativt att ingen förlorar pengar. Argumentet att: "men det är ju ingen som förlorar något" kan man ju använda... 08/01
Skicka en rättelse