#Electronic Arts-producenten Jason DeLong förutspår att framtidens spel kommer bli billigare än idag - inte dyrare.

Vi börjar att se - kanske inte nästa år [2010], men i den nära framtiden - att spelen går mot att bli mindre, mer rättframma upplevelser med lägre priser till en början, och sedan möjligheten att förlänga spelet genom episodiskt material eller framtida nya funktioner. Spelen blir bara dyrare och tiderna är hårda, och det blir allt svårare att kunna köpa alla spelen man vill ha. Så hur kan vi låta folk fortsätta spela och erbjuda dem mer utan att de ska behöva gå bankrutt samtidigt? Det kommer bli ett intressant kreativt problem för oss att lösa.

Vad skulle du säga om en framtid där spelen släpps till hyfsat billiga ingångspriser, och du sedan själv får välja om du vill köpa till mer innehåller eller inte? Låter det som en mardröm eller himmelriket? Helt klart visar i alla fall dagens läge med DLC-handeln att folk uppenbarligen är villiga att betala extra för att förlänga speltiden i sina favoritäventyr.

Det är ren BS, tror jag inte ett dugg på! EA är kört, jag köper inte ett pisslir ifrån dem mer! Battlefältet var det absolut sista! Dem kommer göra precis som musikbranschen, ta mer betalt för antingen samma vara flera ggr, eller så minskar man omfånget... 10/01 Jag kan väl utgå från att Ea kommer att välja en modell som liknar det älskade Steams. Du låser ditt spel/DLC till en dator/EA-konto om du köper och kan sen inte byta/sälja. Även någon ondskefull form av kod/aktiveringskrav som kommer att förstöra spelu... 09/01 Nu förutsätter du ju felaktigt att DLC's inte går/är svårare att piratkopiera. Kolla bara på Dragon Age till PC t.ex. Det absolut enklaste och problemfriaste sättet att installera det på din PC med alla DLC's är via en piratscen-release. Det skulle väl... 09/01 Att pirata är inte att protestera, det är snarast att bevisa att EA gör rätt. Då många är så ohederliga att de stjäl sig en kopia online, njuter av spelet, och sen inte betalar så förstår jag att EA m.fl. gör såhär.Du betalar lika mycket för "hela spele... 09/01 EA har ju gjort detta länge. Man köper Sims Basic och sedan måste man köpa alla "expansioner" för att få grejerna. 09/01 skulle wc3 / Cs 1.6 / diablo 2 / BG2 / IWD 2/ Nwn 1+2 skulle släppa DLC skulle iaf jag vara berädd att släppa loss en 200-300kr iaf om det var något nytt äventyr/story/Multiplayer. Förstår inte varför folk släpper skit och hoppas på det bästa istället... 09/01 Det här låter girigt och hela uttalandet lämnar en härsken bismak, ungefär som Alan Wake-nyheten. 08/01 Är EA dumma i huvudet? Det dom menar att dom släpper halva spelet för billigare pris sen ska man betala extra för att få en komplett och avslutande upplevelse? Kommer detta bli standard så kommer jag bojkotta alla EA spel (Vilket jag redan gör för det... 08/01 VÄLDIGT dålig ide! 08/01 Precis. För MMORPG funkar det ju bra, för ett MORPG är ju en kontinuerlig spelupplevelse medan ett singelplayerspel borde vara klart i lådan när det kommer. Återigen tar jag Dragon Age som exempel, Warden's Keep och Ostagar DLCn ser roliga ut... om de... 08/01
Skicka en rättelse