För ett par dagar sedan utannonserades pris och datum för Oculus Rift. Trots ett relativt högt pris på 699 euro (599 dollar i USA) är det många som förbokat maskinen. Så pass att både första och andra omgången är slutsålda. Väljer du att förboka en Oculus Rift nu får du därför inte någon vid släppdatumet den 28 mars.

Förväntad leveransperiod är nu istället juni. På två dagar har leveransen skjutits upp med drygt två-tre månader, vilket skvallrar om en rätt stor efterfrågan.

Vill du veta mer om vr-maskinen innan en eventuell förbokning (eller om du bara är allmänt nyfiken, förstås) så ska du läsa vår matiga artikel med allt du behöver veta om Oculus Rift. Missa inte heller filmklipp och artiklar direkt från CES-mässan i Las Vegas, där Sweclockers testat Oculus Rift och HTC Vive Pre.

Via PC Gamer

Konsument-VR börjar sin utveckling år 2016. Inom några år kommer det att finnas verkliga VR-sceniarier om precis allting. Tänk Unreal Engine med vilket virtuellt scenario som helst. Och den VR-världen ihop med artificiell intelligens - AI; Scary ;P Kewl... 11/01 Haha, det med kanske. :) Men jag tänkte mer som t ex som en del mäklare som redan idag har designprogam där man kan bygga sitt nya hus och sedan "gå runt i det" inne i VR för att få en bättre uppfattning om hur det ser ut när det är klart och liknande. 11/01 Porren........ Porren! 11/01 I värsta fall? I bästa fall kostar den lika "lite" som CV1 Vive är den dyraste av dem tre. Billigast blir PsVR sen CV1 och dyrast Vive 10/01 Tillhör den här gruppen och var nära att köpa en, men såg en del lovande förhandstittar på Vive som antyder att det nog är värt att vänta tills monopolet försvinner. Fanns inget pris angivet för den, men alla vill väl vara konkurrenskraftiga så i värsta... 09/01 samt 4. Gruppen som har råd, men som inte är dumma i huvudet och vet att den kommer gå ner i pris om ett tag, speciellt när konkurrenterna släpps. 09/01 Om några månader/kvartal så ligger priset på runt 3-5000 kronor. De lockar först folk med stora plånböcker och sedan sänks priset för att även de med mindre plånböcker ska slänga sina pengar på produkten. Det är precis likadant med nästan alla produkter... 09/01 Det förstår väl alla att det är ett marknadsföringsknep kombinerat med att de inte vågar ha för stort lager. Win-win då det skapas ha-begär hos fåren, utan mycket ansträngning. 08/01 Tillverkat för få ex. Säljer som smör. Ja allt är ju relativt. :) 08/01 Hehe :) Seriously though, hela det uttrycket verkar konstant brukas felaktigt. "Går åt som smör i solsken heter det" (d.v.s. att det smälter i solen). Man kan väl inte säga "säljer som smör", det låter ju bara strange. 08/01
Skicka en rättelse