Vad tror du – är marknaden, köparna och plånböckerna redo för virtual reality-revolutionen?

2016 kommer mycket handla om virtual reality. Det släpps VR-headsets från #Oculus, #HTC och #Sony, om tidsplanerna håller ska alla tre – Rift, Vive och Playstation VR – gå att köpa inom ett halvår.

Gott så. Men samtidigt finns orosmoln på VR-himlen. En Rift kostar massiva 699 euro (6 500 kr) plus frakt. Och för att använda den behöver du en muskulös dator med ett grafikkort för minst 3000 kr. Vidare är massor av spel under utveckling – men hur många finns att spela när VR-headsetsen släpps? Och hur många av dem är värda att spela?

Vi tänker verkligen inte dödförklara virtual reality-fenomenet. Tvärtom, tekniken är äntligen mogen att ge 90-talsfenomenet en ny chans. Men vi undrar om det är dags redan nu, om 2016 verkligen är året då virtual reality blir var gamers egendom eller om det dröjer ett tag till?

Vad tror du? Disktuera!

Jag läste till slutet och var med på vad du sa ända tills du verkar få det att låta som att ett stakt skoterintresse skulle vara billigare än att vara datanörd. Och sen så kanske skotern din som du kört efter led drar under 2lm, det gjorde min exiter 2... 13/01 Och tänk vad många tusenlappar en alkoholist dricker upp varje år, men inte fan verkar de ha råd med nya kläder eller tvättmedel. Man har olika inkomster/utgifter och prioriterar olika här i livet. En skoter är ju ett måste för en skoternörd, men VR stå... 13/01 Skotern tappar ju 10-20k bara efter att du har betalat den och lastat den på släpvagnen. Skotrar från -14 idag ligger på runt 80-100k på blocket och då betalade dom runt 150k när den var ny för två år sedan. Pratar man om att 7k är dyrt ska man absolut... 13/01 En av de mest idiotiska artiklarna jag har läst i mitt liv av någon som inte vet ett skit om något i livet. Nog samma sorts idiot som sa att internet skulle misslyckas eller som Ballmer sa att iphone skulle misslyckas för vem fan vill ha en sådan telefo... 12/01 Visst, så är det. Men då är man uppe i 10k+. Ingen kan påstå att det är lite. Speciellt inte för en gimmick... Men visst, har man pengarna så varför inte. Jag kommer lägga mina pengar på annat iaf. 11/01 Fast dom flesta behöver inte en ny dator, det behöver ett nytt grafikkort för runt 3000 kr. 11/01 Fast jag förstår inte poängen med VR porr alls. Eller till filmer överhuvudtaget. Så länge du inte kan styra kameran, varför skulle man vilja titta någon annanstans än rakt fram där allt utspelar sig? 11/01 Jag tillhör en geration som hade obligatorisk maskinskrivning på schemat. Japp, med betyg och allt. Jag hade enorma problem med att se nyttan av det när det begav sig eftersom jag aldrig haft några planer på att bli sekreterare. Men, prisa gudarna, jag... 11/01 Den där "analysen" missar viktiga orsaker. Det handlar inte om att folk inte ville se på 3D-versioner av produktionerna utan att: 1. Utbudet var åt helvete för dåligt 2. Folk var inte beredda att betala extra, mycket extra, för tillägget. Både i utrustn... 11/01 Bra att du behöver förklara för dig själv. Vi tackar för bidraget, men vi andra är lite före så jag hoppas att du inte tar illa upp om vi fortsätter diskussionen utan dig. 11/01
Skicka en rättelse