Valve och HTC tar upp kampen med Facebooks Oculus Rift.

Förra veckan berättade Facebook-ägda Oclulus att deras Rift-headset släpps den 28 mars och kommer att kosta runt 7000 kronor i Sverige, exklusive frakt. I samma veva öppnade man slussarna för förhandsbokningar. Kiten sålde slut på 15 minuter, och sena förhandsbokare för vänta långt in på våren för leverens.

Nu meddelar HTC och Valve att deras Vive kommer att kunna förbokas från och med 29 februari. Det skriver brittiska The Telegraph.

Något pris vill man inte avslöja, men det står hur som helst klart att startskottet för vad som kan bli nästa stora spelmilstolpe har gått. Den tredje konkurrenten, Sonys Playstation VR, ska släppas någon gång under årets första halvår.

http://www.sweclockers.com/nyhet/21037-sverige-forst-i-ko-till-htc-vive-vr Undra om detta fortfarande stämmer. 12/01 Lighthouse är BILLIGARE än Oculus lösning... enligt Alan Yates som uppfann Lighthouse iaf. Lighthouse-boxarna innehåller en motor för 5$, en laser och några IR-dioder. Oculus har själva sagt att IR-kameran som Riften använder är en av de dyraste kompone... 11/01 Visst finns det mer möjligheter till annat ÄN bara spel (men i förstahand inriktas VR mot spelare, annars skulle inte spel vara ett försäljningsargument för något av företagen), men jag försöker tänka från en person som inte har något av dem. Dvs en per... 11/01 Synd om det är så, men de flesta verkar inte lägga så stor vikt vid ljud. Bra att de är löstagbara i alla fall! 11/01 När sweclockers testade konsumentversionen av Oculus var dom inte imponerade av ljudet i alla fall (spola fram till 01.25): http://www.sweclockers.com/nyhet/21530-sweclockers-testar-konsumentversionen-av-oculus-rift-pa-ces-2016 11/01 Hatar verkligen era "Då"-aftonbladetrubriker. 11/01 Mycket spännande! Strax efter du skrev sänkte de till 9.000 kr, vilket jag misstänkter fortfarande är högre än det slutgiltiga priset. Skulle tippa på max 6.000 kr (det var väl ungefär vad PS3 kostade i början?) men hoppas såklart mer på max 4-5 tkr. I... 11/01 Vive och Cv1 Innehåller nästa identiska komponenter förutom Lighthouse tracking då som såklart är dyrare. Sen så är en stor kostnad linserna och där vet jag inte hur vive valt att förhålla sig kvalitesmässigt jämnfört mot CV1. Och kommer de sälja sin... 11/01 Men du har ju ganska stora fördelar med att köra VR på en PC i jämförelse med en konsol. Därför är det inte helt så enklet att jämföra båda systemen. 11/01 Skulle kännas mer ok att priset för PS VR låg vid 7000kr. Till skillnad mot Oculus (och troligen VIVE). En PS4 kostar runt 3000kr och du har då en VR HMD som är anpassad för den hårdvaran (med medföljande extra dosa för mer kraft om ryktet stämmer)...... 11/01
Skicka en rättelse