Du är varnad.

Med tre månader kvar innan #Uncharted 4: A Thief's End släpps bjuder Neil Druckmann, creative director, på vad som kan vara en massiv spoiler. Notera "kan vara" – det är inte säkert. Men om du vill ha din story garanterat ospoilad slutar du läsa nu.

Ok. Det är redan antytt att Uncharted 4 blir seriens sista del. I en pratstund med The Sun säger Druckmann att det kan bli riktigt svårt att fortsätta berättelsen om Nathan Drake. Vilket förstås antyder det definitiva slutet – att Nathan Drake dör.

Så här säger Druckmann:

– Vi har levt med den här karaktären så länge. Han är populärare än någonsin så det är inget bra beslut affärsmässigt. Men jag känner att det bästa sättet att hedra honom är att sluta på topp, att avsluta hans berättelse.

– Om det är slutet för Uncharted? Jag vet inte. I slutändan är det Sony som äger Uncharted och de kan göra vad de vill. Men som den här berättelsen slutar blir det riktigt svårt att göra en fortsättning med Nathan Drake.

Ouch. Fast det är klart, spelvärlden har ju sett prequels förr. Liksom välplanerade avslöjanden som ger spelet uppmärksamhet på sajter som den du just nu läser. Men ändå, även namnet A Thief's End kan ses som en antydan på det bittra slutet.

Hursomhelst, förutsatt att det inte blir några fler förseningar släpps Uncharted 4: A Thief's End den 29 april.

Skicka en rättelse