Ett tusental anmälningar har kommit in från hela landet.

UPPDATERAT 13 jan, 09:00

SVT rapporterar att svensk polis just nu utreder en landsomfattade bedrägerihärva, med Playstation Network i centrum. Ett tusental anmälningar ska ha kommit in från hela landet.

Enligt SVT uppmanar polisen nu alla Playstation-ägare att titta lite närmare på sina kortkonton, och specifikt leta efter kontoutdrag där summorna 629 kronor eller 1258 kronor finns med.

Polisen vet enligt SVT ännu inte vem eller vilka som ligger bakom bedrägerierna. Man vet heller inte om bedrägerierna utförts via hackade Playstation Network-konton eller om någon kommit över kontokortsuppgifter och sedan fått det att se ut som om Playstation Network dragit pengarna.

Enligt läsare på FZ kan man ha drabbats även om man inte har något kort kopllat till sitt PSN-konto. Det kan tyda på att bedragarna endast använder PSN som "avsändare" för att det inte ska se lika uppenbart ut på kontoutdragen. Det överensstämmer med det polisen säger om att bedrägeriet inte behöver vara begränsat till Playstation-användare.

Till SVT säger polisens förundersökningsledare Per Thelin att alla som tror sig ha drabbats ska göra en polisanmälan, samt kontakta sin bank och spärra kortet.

FZ har kontaktat danska Nordisk Film som distribuerar och marknadsför Playstation i Norden för en kommentar, men de har inte återkommit till oss.

Skicka en rättelse