Sonys virtual reality-headset ligger bäst till just nu, enligt vd:n för Gamestop.

Åtskilliga pannor kommer rynkas det närmsta halvåret när det ska beslutas om nöjesbudgeten ska läggas på #Oculus Rift, #HTC:s och #Valves Vive Pre eller #Sonys Playstation VR. För vissa lär priset spela in, men räkna kallt med att också spelutbudet kommer vara viktigt.

Det menar också Paul Raines, vd för spelbutikskedjan Gamestop, och han tycker att Playstation VR ligger bäst till i fråga om vilka spel som är på gång, skriver Gamespot.

Raines talade om virtual reality ur återförsäljarnas perspektiv på investerarkonferensen ICR i Florida i går, och han menade att alla tre – PS VR, Rift, Vive Pre – ser mycket lovande ut. Men framgången kommer i viss mån styras av spelen, och där ligger alltså Playstation VR bäst till enligt Raines.

– En viktig sak är antalet titlar vid lanseringen. Jag tror det kommer bli stort. Och utifrån hur det ser ut just nu verkar Sony ha flest titlar.

Värt att notera är att Raines enbart talar om mängden spel, inte kvalitén. Vi vågar tro att ett vr-världens svar på #Wii Sports kan komma att påverka minst lika mycket som 100-talet spel av jämntjock kvalitet.

Man ska också komma ihåg att konsolmarknaden är markant större än pc-spelsmarknaden i USA, och utifrån det kan man anta att Gamestop tjänar mer pengar på att sälja konsolspel än pc-spel. Att Raines talar lite i egen sak är därför ingen kontroversiell gissning.

Enligt Sony-chefen Kaz Hirai är över 100 spel under utveckling till PS VR, och fler än 200 utvecklare ska vara med på tåget. Om antydningarna om ett pris i trakterna av vad en PS4:a kostar (eller "som en ny spelplattform", enligt en Sony-boss, och då ligger ju gissningen att han syftar på en PS4 nära till hands) kan Sony sitta på en virtual reality-upplevelse som blir betydligt billigare än konkurrenternas.

Första utgåvan av Oculus Rift kostar 700 euro, vilket blir i trakterna av 7 000 kronor med frakt här i Sverige. HTC har ännu inte sagt hur mycket Vive Pre kostar, men med likvärdig prestanda som Rift och fler funktioner (röra sig i rummet) skulle det förvåna om priset blir lägre. Ett dagsfärskt rykte spekulerar i priser kring 1 500 dollar för Vive. Den 29 februari öppnas förhandsbokningen – då senast lär prisbilden ha klarnat.

Har inga rent spontant men kan rekommendera https://www.reddit.com/r/XboxMessages/ Är ganska dött där dock men bara googla på "Xbox box live hate messeages" och du kommer få upp en massa bra bilder :D 15/01 Ooooh! Har du några bra som du kan dela med dig av? :D 14/01 Använder en Pc för att kolla på porr... Dude gör dig själv en tjänst och bara lira Call of Duty på Xbox. Varje match kommer sluta med att folk skickar dig erotiska noveller om hur mycket sex dem har haft med din mamma. Om inte sånt shit får dig igång... 13/01 Att inte ha porren direkt i butik komemr itne direkt skada oculus frsäljning. Om något kommer det förbättra den. Porrsidorna kommer säkert köra milljontals reklambanners ändå. Och nästan alla spelsidor verkar vara glada i att informera om att utbudet... 13/01 Dom kommer självklart inte kunna stoppa skiten du själv väljer att slänga in men dom valde att stoppa porren från deras butik. En sak dom tidigare uttalat sig om att dom inte skulle göra. Om en utvecklare av ett porrspel släpper ett spel med stöd för... 13/01 Vet inte om du var ironisk , men hur skulle facebook stoppa p-filmer och spel menat du? 13/01 Facebook skulle stoppa porren till Oculus. Ett stort misstag som kommer göra att dom tappar många kunder. 13/01 håller tummarna på att PS VR blir så småningom pc kompatibel, som exempelvis hur du nu kan koppla in en Dualshock och med en enkel driver instalation lira PC spel. Blir detta verklighet så kan PS VR få skaplig fart och momentum med sig, då det blir den... 13/01 Det säger han bara för att han vet att PC-spelare inte sätter sin fot i hans unkna butik. 13/01 1500 dollar för Vive? Nära 13000 kr då. :O Lyyyyyycka till. 13/01
Skicka en rättelse