Ibland kan det innebära lite extra spelmässig krydda att inkludera verkliga historiska personer i sina spel. Detta inträffade i #Call of Duty: Black Ops II där vi hjälpte angoliska rebelledaren Jonas Savimbi i krig – något som hans tre barn inte uppskattar.

De stämmer den franska divisionen av #Activision på en miljon euro för att de målat upp deras far som en "barbar". Familjens advokat Carole Enfert menar att Savimbi skildras som en "stor korkad person som vill döda alla", men att han i själva verket var en politisk ledare och strateg.

En advokat från Activision menar tvärtom att Savimbi skildras som en "good guy" och att hans digitala motsvarighet ligger helt i linje med vem han var i verkligheten.

Detta är inte första gången Activision blir stämda över verkliga personers medverkan i Black Ops II. Ex-diktatorn Manuel Noriega ville också få en slant för sin ofrivilliga medverkan.

Via The Guardian.

I spelet är han inte så hemsk, han är rätt så mycket en good guy. Så hans barn har garanterat varit fulla eller bara enormt dumma i huvudet som drar förhastade slutsatser, snarare dom som tolkar han som en bad guy och borde stämma sig själva 16/01 Jadu, bra fråga faktiskt. Förmodligen kan du inte dömas om det visar sig vara sant även om du har gjort anklagelserna utan grund. Citera mig dock inte på det, har ingen juridisk utbildning. 15/01 Men om du skriver en tidningsartikel där du påstår att jag tex mördade Palme, och det visar sig vara sant. Vad händer då? Är det förtal då också, eller vad kallas det då? 15/01 Se där "En advokat från Activision menar tvärtom att Savimbi skildras som en "good guy" " Ännu ett propagandaspel! Savimbi var USAs och Kinas grabb i Angola. Idag är Angola fritt. Tacka Fidel Castro och MPLA. 15/01 Jonas Savimbi var ju ett rövhål...så pk kan man ju vara utan nån skuld i saken. 15/01 Tycker beloppet de har bett om är lite överdrivet och har inte spelat spelet så vet ej hur han framställs. Dock är förtal olagligt, jag kan inte skriva en tidningsartikel där jag påstår att du mördade Palme utan att ta konsekvenserna. Dessutom behöver... 15/01 Han framställs som en barbar, det är bara barbarer som inte tycker det. Ifall det är fel att framställa någon som barbar är kanske fel... men vi gör det samma med hitler, och det är ingen som klagar om det. Däremot ifall jag framställer grannen som en... 15/01 Jag tänkte mer på att dom försöker fula till sig en slant. 15/01 Är du fortsatt fördomsfull eller har du en källa på hur pass laglösa barnen i fråga är? 15/01 Only in 'murica.. eller vänta nu.. 15/01
Skicka en rättelse