Valve har uppgraderat nätverkskapaciteten för att klara ökningen.

Steam växer konstant på alla fronter: användare, spelutbud och trafik. Hur mycket får vi en delbild av från nätverksleverantören Level 3. Företaget säger i ett pressutskick att #Valve just fått nätverkskapaciteten uppgraderad så att de nu klarar 100 Gbps (gigabit per sekund), detta för att möta ökningen av datatrafik med ungefär 75 procent om året.

Den 75-procentiga årliga trafikökningen betyder att det numera skickas 450-500 petabyte data i månaden (1 petabyte är 1 000 terabyte, eller 1 miljon gigabyte). Det blir sisådär 5 exabyte om året. Level 3 uppskattar att en normal Steam-spelnedladdning är 10-40 gigabyte stor.

Steam hade nyligen drygt 12 miljoner användare samtidigt, vilket är nytt rekord. Tjänsten har över 100 miljoner registrerade användare och totalt spelas 2 miljarder minuter i månaden.

Men Steam är långtifrån den största nätverksaktören. Ars Technica har tagit fram siffror över de största aktörerna i Nordamerika, och där är Steam inte ens med. De två överlägset största aktörerna är Netflix och Youtube.

Själva idén med steam är skitbra, helt okej med market med, det är ju där pengarna finns. MEN. Regionsuppdelningen är helt åt helvete. Okej att det är sanktioner mot Ryssland och att det finns en hel del servers i Sverige men varför skall dom tillåttas... 17/01 Har aldrig kontaktat en support och känner ingen som försökt göra det heller. Så kan inte uttala mig om det. men angående konkurrens: jag är osäker om det är det bästa för konsumenten atm. För mig är steam skitbra. Jag har inga klagomål överhuvudtaget.... 17/01 Får man väl la göra då det är inom samma platformar, eller använda xbox eller playstations affär. är ju mer att jämnföra det med. 15/01 Skulle inte säga så. Origin växer och om några år kanske det mognar till. Vi får heller inte glömma Xbox Live (eller vad deras motsvarighet heter) som kanske hoppar från krysslådan till PC. Det är en stabil platform och så länge som Windows är det själv... 15/01 Fast nu jämför man ju användning, inte tjänst. :) Vore väl dock inte helt fel att inkludera Origin och Uplay också men vi kan nog lugnt säga att det inte är på samma skala. 15/01 Min porr är uppe i 50 terra, får streama ett bra tag till för att komma upp i dessa exabyte, men man måste ju hänga med i utvecklingen! 15/01 Av dessa 500 petabyte varje månad står deras användarsupport för cirka 13 kilobyte. 15/01 Man kan nog tycka det är hur bra som helst, men folk klagar på deras support väldigt mycket, och man kan undra om det är bra att de inte har någon verklig konkurrent? 15/01 hahaha ^^ 15/01 Origin och UPlay? 15/01
Skicka en rättelse