Gårdagens polisrazzia mot Bittorrent-sajten The Pirate Bay genomfördes efter påtryckningar från USA:s regering, uppger SVT:s nyhetsprogram Rapport i kväll. Företrädare för justitiedepartementet och polisen ska i april ha mött amerikanska myndigheter efter påtryckningar från MPAA, en organisation som tillvaratar den amerikanska filmindustrins intressen, varpå polis och åklagare uppmanades att agera.

Razzian omgärdas även av andra märkligheter. Ett flertal sajter som ligger på samma webbhotell som The Pirate Bay har fått sina servrar beslagtagna, utan förklaring från polis och åklagare och utan någon som helst koppling till det påstådda brottet. En av de berörda sajterna är Fragbite.com, som löst problemet med en temporär sida.

såg att thepiratebay var uppe och igång igen någorlunda bra 06/06 Det stod under att hänsyn inte togs till onlinespel. Har du någon mer "officiell" källa? Det är inte helt otroligt faktiskt. Jag finner det väldigt svårt att tro på att endast piratkopiering skulle minska på spelförsäljningen så kraftigt. Piratkopiering... 03/06 Vi som jobbar på FZ är alltjämt privatpersoner och det är klart att vi har åsikter. Som nyhetsorgan är vi å andra sidan neutrala och det är därför vi inte tar ställning i frågan, bara förmedlar fakta. Men det är inte musik från någon skivbutik som spela... 03/06 De började ta hänsyn till innkomster från MMO-spel och onlinedistrubition i statistiken från 2005 (där av ökningen). Dessa uppgick dock enligt källan till wikipediaartikeln till knappt 300 millioner dollar, och detta under ett år då MMO-spelande har öka... 03/06 Helt neutralt tycker jag att det är intressant att det här är något blocköverskridande. Demonstrationen handlar dessutom inte om fri piratkopiering, utan är snarare en protest mot det senaste förmodade rättsövergreppet. Så byt ut kul mot intressant, om... 03/06 Min principiella ståndpunkt är att staten inte skall ha med imateriell egendom att göra överhuvud taget. Det är upp till företagen att använda kontrakt för att reglera spridningen av deras information. Dessa kontrakt gäller inte för någon som inte skriv... 03/06 Ok. Jag tar tillbaka allt principiellt som jag sagt och erkänner att jag är en idiot. Bara någon kan tala om för mig hur mjukvaru- och spelindustrin skulle må i en övergång till ett samhälle utan upphovsrätt. För nu börjar jag bli riktigt jävla nyfiken,... 03/06 Du försöker också få mig att argumentera utilitaristiskt och det är jag inte intresserad av förrän du tar tillbaka ditt rättighetsresonemang några poster upp. Man plockar inte fram rättigheter och använder dem som hammare i en debatt när man egentligen... 03/06 Klart fel att jaga fildelare, man skall stoppa dem som sprider det och inte Svenssons. Tyckte innan att piratpartiet var lite plojj innan, men nu börjar man tröttna på ministerstyre, statssekreterare-mygel a´la bostad och tsunami osv. Sossarna måste ut,... 03/06 Jag orkar inte sitta och surfa forskningspapper hela natten, men eftersom du verkar ha ett så välfyllt länkarkiv så kanske du kan upplysa mig hur spel- och mjukvaru-utveckling i industriell storlek skulle vara möjlig i ett samhälle där man inte har ekon... 03/06
Skicka en rättelse