Dags för veckans speltips som den här gången bjuder på en salig blandning av spelgenres.

PC

#Homeworld 2 (49 kr)

Frågan är om det finns något mer underskattat strategispel än Homeworld 2, men det är inte svårt att förstå. För det första är det ett strategispel i en science fiction-miljö och för det andra ett riktigt knepigt sådant. Besitter du emellertid tålamod av den högre skolan och gillar en utmaning så belönas du med ett överflöd av spelglädje som håller i sig en bra stund speciellt med tanke på den tvåsiffriga prislappen.

Playstation 2

#Jak and Daxter: The Precursor Legacy (199 kr)

Ett av, om inte det allra bästa plattformspelet till Playstation 2. Jak och Daxter är ett stereotypiskt par där Daxter är den roliga sidekicken och Jak den som ska rädda dagen från en ond vetenskapsman. #Jak and Daxter: The Precursor Legacy erbjuder en alldeles lagom dos av humor, hoppande, slagsmål och äventyr allt i ett vackert och välgjort paket. En egenskap hos spelet som inte ska underskattas är dess förmåga att charma även de mest svårflörtade flickvänner till att börja spela i smyg.

Gamecube

#Eternal Darkness: Sanity's Requiem (219 kr)

Ett av de första men också ett av de bästa spelen till Gamecube som går rakt emot den envisa barnstämpel. Gillar du skräckspel så är det svårt att hitta något bättre alternativ än #Eternal Darkness: Sanity's Requiem som tack vare en närmast perfekt balans mellan grafik, ljud, handling och berättarteknik kan skrämma skiten ur vem som helst.

Xbox

#Forza Motorsport (142 kr)

Det råder ingen brist på bilspel till Xbox men inget är i närheten av den stil och elegans som #Forza Motorsport erbjuder. Bilmodeller från 60 tillverkare finns tillgängliga och balansen mellan arkad kontra simulation ligger precis rätt för att kunna tillfredsställa både nybörjare och veteraner. Det är helt enkelt i en klass för sig och ett måste för alla Xbox-ägare.

Xbox 360

#Dead Or Alive 4 (379 kr)

Visserligen det enda fightingspelet till Xbox 360 men det gör det inte mindre bra. Här erbjuds det mesta som en fan av genren kan förvänta sig. Imponerande grafik, mycket "moves" att lära sig och ett välfungerande onlineläge. Äger du en Xbox 360 och gillar fightingspel finns det helt enkelt ingen anledning till att vänta längre.

Skicka en rättelse