Det var tio år sedan som den här sajten grundades under namnet FragZone. Många spel har kommit och gått och i dag är sajten populärare än någonsin. Med början från 30 juni får vi hjälp från en av de allra starkaste aktörerna i mediebranschen - förlaget Hjemmet Mortensen köper FZ.

Hjemmet Mortensen är ett förlag som driver bland annat speltidningarna PC Gamer och SuperPlay och det är i denna familj FZ kommer att välkomnas, men fortfarande som en enskild sajt. FZ kommer även framöver att drivas av samma redaktion som tidigare, men perspektivet kommer att breddas och uppbackningen från Hjemmet Mortensen kommer att ge möjlighet till ännu bättre och snabbare täckning av vad som händer i spelvärlden.

Vi är alla i redaktionen mycket nöjda med att det är just Hjemmet Mortensen som köper sidan. Det är ett stabilt förlag som har kompetens, kraft och resurser för att vårda och utveckla FZ.

- Vi har, precis som FZ, en mycket lång tradition och unik kompetens när det gäller svensk speljournalistik. Nu ska vi ytterligare stärka varumärket och se till att FZ fortsätter att vara den största pc-spelssajten i Sverige, säger Per Melander, förlagschef på Hjemmet Mortensen AB.

Vi har stora förhoppningar inför framtiden, inte minst om vad vi kan göra när vi har ett så starkt namn bakom oss. Den 30 juni träder ägarbytet i kraft, då börjar den femte generationen av FZ på riktigt - minst lika bra som tidigare!

Skicka en rättelse