När Rock Band-gitarren är för enkel att spela med.

#The Legend of Zelda: Ocarina of Time har spelats på många udda sätt. En jäktade igenom det på drygt 18 minuter, en annan tog sig igenom det med ögonbindel och ytterligare en annan behövde ingen ögonbindel eftersom han är blind. Men helgens bedrift är något utöver det vanliga – streamern MonotoneTim har spelat Zelda: Ocarina of Time med en lergök.

Lergöken, ett blåsinstrument i familjen kärllöjter och som även är känt under namnet okarina, ses sällan figurera som styrdon i spelsammanhang. En bit in i streamen förklarar MonotoneTim hur han fått blåsinstrumentet att styra den gode Link, fast vi ska väl understryka att vi inte har några garantier för att det faktiskt gått till så som han säger. Nåväl, av inledningen att döma är lergök ingen optimal setup: redan att skriva sitt namn innebär en hel del (sevärda) problem.

Efter lite mer än sju timmars spelande ger han upp, utan att ens ha varvat spelet. Men en imponerande insats är det. Nu väntar vi bara på att någon bräcker det här försöket – kanske en speedrun-varvning av en blind, kol-hostig gamer som styr med lergök trots avsaknad av läppar efter en släng av lepra?

Skicka en rättelse