Microsoft släpper skolfokuserad version av klosskalaset lagom till sommarlovet.

Barn. De där minimänniskorna som inte kan någonting när de föds utan måste läras att göra så simpla saker som att gå och personlig hygien. Ganska så snart i uppfostringen märker man också att få exemplar lär sig något frivilligt utan det måste ske antingen med tvång eller genom olika trick. På senare år har skolväsendet förstått att spel är ett bra koncept för det senare och vilket spel är mer populärt bland kidsen än #Minecraft?

Därför känns det logiskt att Microsoft lanserar #Minecraft: Educational Edition som ska hjälpa lärare att använda bygg- och utforskarspelet från svenska Mojang i sin undervisning. Förändringarna är inte radikala utan fokuserar mer på att förbättra kartmöjligheten göra det enklare att ta skärmdumpar för att dokumentera saker. Det ska även skapas en portal där kreativa lärare kan dela med sig av sina digitala lektioner. Som exempel visas bland annat hur man byggt upp ett öga med alla dess beståndsdelar.

Välinformerade läsare utbrister ju säkert "MinecraftEdu har ju funnits jättelänge" och det stämmer såklart. Detta är en vidareutveckling av samma koncept.

Skicka en rättelse