Göteborg, staden där alla heter Glenn och en hel del spel utvecklas, men det är även en av världens sämst förberedda städer. Nu senast lamslogs hela innerstaden av snö, vilket förvisso är svårt att förespå om man sitter inomhus och spelar stadsbyggaren #Cities: Skylines. Om du missade allt ståhej om de vita flingorna, kan du glädja dig med att det kommer en expansion till stadsbyggaren som simulerar vinter.

Vi gisssar att den nya expansionen kommer kosta 15 dollar (precis som After dark) och får snön att falla över din, förhoppningsvis, välbyggda stad. Detta innebär såklart en hel del nya problem du måste ta tag i. Bland annat skall vägar plogas och dina invånare fryser, vilket kräver uppvärmning. Allt nytt kostar inte pengar, utan regn och dimma skall komma som en gratis uppdatering.

Vi är inte helt säkra, men har gjort en kvalificerad gissning och kan nu som första spelpublikation avslöja (ryktet) att nästa expansion kommer avhandla den fruktade lövhalkan.

Ni har inte många plogbilar för ni är väl bara några tio tusen invånare? Då är det inte så konstigt. Och min poäng är att det är kostsamt att vara beredd på något som händer så extremt sällan. Vi har spårvagnar och ett väldigt utbrett bussnät så det är... 21/01 Tar du samtliga av städerna (5) du nämner och klumpar ihop så blir invånarantalet ca 300.000. Alltså ca 65% utav Göteborgs invånarantal. Känns svårt att jämföra så pass små städers logistik kontra en så pass stor stads. 21/01 Det är mer folk på IKEA i Kungens kurva än någon av "ständerna" i Norrland. 20/01 Märks snarare att du inte begriper hur vanligt väder fungerar i kombination med olika tättbefolkade samhällen. Om du bor på en bergstopp lider du inte lika mycket av en översvämning som de som bor nedanför berget. Vore intressant att se en statistik på... 20/01 Fick 3dm hos mig. Men jag vandrade lugnt till jobbet utan problem. 20/01 Vi har knappt plogbilar heller och ändå så lyckas dom bra så armé? nja knappast, men ja ni bör vara förberedd i alla fall för säkerhets skulle eller hur? Ni kör ju näst intill med sommardäck där nere med året runt bara för ni inte tror snö kan komma och... 20/01 märks att du inte har kunskap i geografi när det kommer till sverige, 20 cm snö, är det kaos för er? haha jadu ni är ju bra roliga där nere och när det kommer till kyla där nere så sitter det mer i det psykiska än sanning. och så vitt jag vet har vi ume... 20/01 I Norden är det faktiskt Rysslands fel. Vinterkylan och sommarvärmen kommer från Rysslands inland som inte påverkas av något hav. Milt väder under vintern och svalt väder under sommaren kommer däremot från Atlanten. 20/01 Fast ni har fortfarande ingen stad med en halv miljon invånare som skall röjas på en natt av ett gäng volontärer. Så du menar att eftersom ni har konstant snö i Norrland under ett halvår så borde resten av Sverige vara lika väl förberett som er? Lite... 20/01 vilket uruselt inlägg. 20/01
Skicka en rättelse