Legala alternativ till pirateri går Henrik Pontén och Rättighetsalliansen helt förbi.

Henrik Pontén är jurist och drivande kraft i Rättighetsalliansen, en avknoppning av Antipiratbyrån som sedan 2001 velat vara en blåslampa i baken på illegala fildelare och pirater.

I en intervju med IDG säger Pontén nu att antalet illegala tjänster sjunker, men att de blir allt större.
På frågan om det är Rättighetsalliansens förtjänst att det ser ut så här svarar Pontén:

– Jag kan inte komma på någon annan förklaring, kan du?

Han fortsätter:

– Av de tjänster som finns kvar i Sverige idag är alla uttalat kommersiella, och tjänar väldigt mycket pengar.

Att de senaste åren sett en veritbel explosion av lagliga nedladdningstjänster, nämner dock inte Pontén i intervjun.

I november förra året stod det klart att Bredbandsbolaget friats i ett uppmärksammat piratmål. En rad film- musik- och tv-bolag hade processade för att klargöra om Bredbandsbolaget skulle tvingas blockera de delar av Internet där upphovsrättsskyddat material som film, spel och musik sprids. The Pirate Bay och Swefilmer nämndes som några av dessa sajter.

På vilket sätt är detta ologiskt? Jurister resonerar felaktigt logiskt -> drar fel slutsatser -> kan finka oskyldiga på fel grunder. Du påstår att detta är ologiskt? På vilka grunder påstår du det? Jo, du påstår att jag är ologisk pga följande (felaktig... 24/01 Viaplay har så att du kan ladda ner saker offline, ungefär som spotify. :) 24/01 Det enda som faktiskt motverkar att fler illegala alternativ dyker upp är att fler legala alternativ dyker upp. Man får vara bra korkad för att inte inse det. Det finns en efterfrågan, den kommer antingen tillgodoses med illegala alternativ eller legala... 24/01 Om Ponténs självgodhet går upp bara en milimeter, så exploderar han nog i en kaskad av små DRM-molekyler... Om någon ska ha cred för ökad tillgänglighet av spel, film & underhållning på nätet den lagliga vägen, så är just Piratebay det första jag tänker... 23/01 Dom legala tjänsterna är fortfarande hästlängder efter standardtjänsterna i fråga om kvalitet, tillgänglighet och enkelhet. Det finns några lysande undantag (Netflix), och sen finns det sådant man inte vill röra med tång. CMore Play, någon? Det går inte... 23/01 Bwahahaha, vilken nolla. Det har aldrig varit så lätt att hitta saker online som nu, så din s.k "förtjänst" är bara ett hjärnspöke i ditt förvridna sinne. Jag tankar en hel del pirat, men jag köper desto mer legalt nu också. Varför? För att det börjar... 22/01 Jag kan bara tala för mig själv i det här fallet. När napster, dc++, sharebear och andra tjänster exploderade i ansiktet på skivbolagen var det slutköpt med skivor för min del, varför gå till affären när man bara kan trycka på en knapp och ha all musik... 22/01 Ja det ligger mycket i det här. Tanken har slagit mig att om filmbolagen hade velat hade de själva kunna starta torrent communitys. Och låtit sina användare lägga upp bra 'rippar' på filmer snyggt och prydligt och köra donations varianten. Att medlemmar... 22/01 This.. mina välbeställda vänner piratar lika mycket som förut, Steam, Netflix, HBO etc. kommer aldrig kunna konkurrera med gratis så fort materialen släppts. 21/01 Om alla spel på steam, inklusive AAA kostade 5:- skulle nog inte många piratkopiera överhuvudtaget. Jag tror definitivt att kostnaden är den största boven. Folk vill spela fler spel än de har råd med. 21/01
Skicka en rättelse