Project Cars får konkurrens.

Strax innan förra julen lämnade #Assetto Corsa early access-träsket och klev ut som en av de riktigt seriösa racingsimulatorerna på pc. Och snart får även konsolspelarna testa hur det är att blåsa en Ferrari F40 runt ett Monza utan chikaner.

Assetto Corza släpps till PS4 och Xbox One den 22 april, skriver Eurogamer och tillägger att alla släppta dlc-paket modell Dream packs (med banor som t.ex. Spa och Brands Hatch) ingår, samt att framtida dlc lanseras samtidigt till pc och konsol.

Man säger också att PS4-versionen för tillfället körs i 1080p-upplösning med 60 bilder per sekund, medan Xbox One-utgåvan rullar i samma fps fast i upplösningen 900p. Men kodning pågår fortfarande så inget är skrivet i sten än.

Om utvecklarna närmar sig kvalitén på pc-versionen gör konsolspelarna klokt i att skaffa en bra ratt, och de kommer få valuta för investeringen. Vi kommer definitivt hålla ett öga på det.

Kan inte ta ett bilspel seriöst med så dålig ljuddesign. 24/01 Men hur du tillämpar den fotorealistiska looken kräver också estetisk talang. Du kan inte bara ta en 4k fototextur på asfalt och slänga den på den digitala banan. För att inte tala om ljussättning och shaders. 22/01 Först.. äger ingen xbox så ej spelat horizonserien, så vill inte säga mycket men. Horizon har så klart mycket nyare grafik och är kanske (vet ej) bättre på en del saker men... Horz är väldigt litet i jämförelse med TDU (1 <-viktigt, de senare är sämre).... 22/01 Driveclub är förvisso enbart i 30fps men det är djävulskt snyggt det med :) 22/01 Är inte Forza Horizon-spelen bättre? Fast de är kanske inte lika mycket simulator. Jag har inte spelat någon av dem, jag bara undrar. :) 22/01 När det gäller att simulera bilkörning så syftar snygg grafik ofta på fotorealism för inlevelsens skull. Precis som i Assetto Corsa. 22/01 Måste hålla med PcKaffe om det här. The Order 1886 (PS4) är det snyggaste spelet jag någonsin spelat och Ni No Kuni (PS3) utan tvekan det näst snyggaste spelet. Rent tekniskt är nog Crysis (med mods) och GTA IV (med mods) bland det snyggaste. 21/01 Bullshit. Snygg grafik handlar mer om stil och subjektivt tycke snarare än teknik. Ps4an har en hel del riktigt snygga spel, och fler på G. Ni No Kuni 2 eller Bloodborne tex. Men visst, pc har det tekniska. Pc kommer alltid att ha det tekniska. Det tekn... 21/01 Och TDU är fortfarande världens bästa open-world bilkörnings simulator (närmast man kommit sim iaff i ett open spel). Det är från 2007 :.( :......( :............( :....( 21/01 PS4 har inte både riktigt snygg grafik och VR. Många verkar tappa intresset för att spela racingspel på vanliga skärmar när de väl provat i VR. https://www.reddit.com/r/oculus/comments/41u85i/i_just_realized_oculus_has_ruined_my_ability_to/ 21/01
Skicka en rättelse