Geralt och en flock andra spel nya i listan över Xbox 360-spel som funkar på Xbox One.

#Microsofts finfina initiativ att göra en flock Xbox 360-spel spelbara på Xbox One fortsätter, och en handfull "nya" spel kan nu tas hem och köras på den senaste krysslådan.

Tio titlar har adderats till listan över bakåtkompatibla spel, däribland #The Witcher 2 och #Counter-Strike: Global Offensive. The Witcher 2 kan därtill hämtas gratis till både Xbox 360 och Xbox One fram till den 5 februari. Men det framgår inte om du får behålla spelet efter den 5 februari, det som står är...

Xbox One- och Xbox 360-ägare kan ladda hem titeln (The Witcher 2, reds anm.) utan kostnad från Xbox.com från nu till den 5 februari.

Om du har mer info om vad som gäller än oss tar vi tacksamt emot den i kommentarerna.

Samtidigt meddelar Microsoft att rutinerna för att släppa spel kommer ändras framöver; istället för att släppa ett gäng spel på ett bestämt datum skyfflas de ut i takt med att bakåtkompabiliteten blir klar.

För att köra de kompatibla Xbox 360-spelen på Xbox One stoppar du antingen i skivan i One-konsolen och följer instruktionerna, eller så plockar du hem spelet via konsolens spelbibliotek. Mer info om bakåtkompabiliteten har du på den här sidan.

Dessa 360-spel är nya i listan:

Bara jag som tvingas lägga till kreditkort för att få "köpa" det gratis? Ska det vara så får det fan va. edit: Hittade något om att man kan köpa det via konsolen utan kreditkort om man har en 360. Synd att man inte har det då, sinnessjukt att dom har... 23/01 Där var lösningen. Tack! Nyhet fixad. 22/01 Det här är ju så jäkla bra! Bakåtkompatibiliteten är ju lysande! 22/01 Varför skickar ni oss till den amerikanska Xbox sidan? Jag fixade spelet igenom den svenska :D http://marketplace.xbox.com/sv-SE/Product/The-Witcher-2/66acd000-77fe-1000-9115-d8024e4d0855 22/01 Det funkade inte när jag testade. Får försöka en gång till. Edit, går fortfarande inte. Fel region står det. 22/01 Fixade nyss genom vanliga rutinen, gå in på xbox.com & leta på spelet för x360 och handla, står kostnadsfritt om allt stämmer och ni är inloggad, sen tas det hem automatiskt om du har xbone i standbyläge 22/01 Jag vet inte. Jag har ingen Xbone och kan inte prova. Jag går bara efter vad andra skrivit här, och tydligen är det flera som har problem. 22/01 Varför kan jag ladda ner Witcher 2 då ? Min xbone är ställd för Sverige. 22/01 Du kan ladda hem det gratis även om du inte äger det tidigare. Eller du ska kunna göra det, men det funkar tydligen inte i Sverige just för tillfället. 22/01 Detta har väl inget med "Gold" att göra? Spelet har lagts till bland de som är bakåtkompatibla och är alltså "gratis" att ladda hem till Xbox One om man redan äger det till 360. 22/01
Skicka en rättelse