Säg vad du tycker om förskönande speltrailers.

#The Witcher 3, #Watch Dogs, #Aliens: Colonial Marines och nu senast #The Division. Det är ett par titlar där grafiken i det färdiga spelet är mindre snygg än vad som visades upp under utvecklingen.

Utvecklare kan hävda att man visar spelet från dess bästa sida, hur det skulle kunna se ut i den bästa av världar. Ögongodissugna gamers säger å sin sida att det är billigt bondfångeri, att skrupelfria företag lockar med ett utseende man aldrig har avsett att sälja.

Givetvis är grafik viktig, annars skulle vi fortfarande spela saker som såg ut som #Asteroids. Men handen på hjärtat – hur stor roll spelar ett par extra skuggor eller lite krispigare polygoner? Är grafik verkligen en deal-breaker? Och vilken roll spelar det när utvecklare och utgivare lovar grafik de inte kan hålla?

Ark Survival Evolved... jag har fan fler screenshots per timme därifrån än min senaste semester.. Älskar den sortens realism, men spelar gärna andra grafiska stilar också såklart! :) 25/01 Ett par skuggor extra är oviktigt och det är bondfångeri att marknadsföra snyggare grafik än vad spelet har. 25/01 Grafik är bara så snygg tills den tar en ut ur inlevelsen. Likaså ljudet eller spelbarheten. Bethesda har för mig lyckats kasta ur mig ur spelen de gjort varje gång. 25/01 Rätt grafik till rätt spel, kunde inte sagt det bättre själv! 24/01 alla verkar ha sin egen ide om vad grafik är, då du säger att Minecraft har dålig grafik. Jag definierar grafik mer än avancerad teknik. och jag tycker Minecraft är lika snyggt som Witcher 3. alltså ultra snyggt. 24/01 Tycker hela frågan handlar om att man skall få det man tror att man köper.. Nu är det iofs. Praxis att i stort sett alla "grafik stinna" spel trailern möts idag utav kilometer utav pessimistiska kommentarer.. Och detta har blivit något av en standard.... 24/01 För mig så tycker jag att "välgjord" eller "genomarbetad" grafik är mer relevant en just "bra" eller "snygg" grafik. MEN det jag stör mig som fan på är slarvig grafik. Det börjar smyga sig på mer och mer har jag märkt. Förbannat SLARV. Man använder en... 24/01 Grafiken är helt oviktig"! Det kunde v arit ett streck som de kallat Witcher 3 och jag hade spelat! 24/01 Grafiken kan vara skitful i ett bra spel, men grafiken är något man som utvecklare bör vara ärlig med. Vad får ubisoft ut utav att "hypa" ett spel 2 år innan release ? För att sedan visa en nedgraderad version? Far cry 3, watch dogs och nu detta. 23/01 Enligt mig är grafiken otroligt viktig men inte på sättet som folk tror. Ett spel behöver inte ha hög polygon counts, väldigt detaljerade texturer etc utan det handlar för mig om AA, shaders, lightning, shadows etc. Exempelvis det enda spelet jag väntar... 23/01
Skicka en rättelse