David Gaider har gjort sin sista dag hos #Bioware, där han främst arbetat som lead writer för #Dragon Age-serien. Nyheten når oss via Gaiders Twitter-konto där han hastigt beskriver att han går vidare i livet:

I tweeten och övriga Twitter-flödet framgår det att det inte var något lätt beslut, och för Polygon förklarar Gaider att det "helt enkelt var dags att ta sig an nästa utmaning". Exakt vad det innebär får vi inte veta än.

Förutom Dragon Age så har Gaider medverkar under produktionen av bland annat #Baldur's Gate II: Shadows or Amn, #Neverwinter Nights och #Star Wars: Knights of the Old Republic.

Via PC Gamer.

Bland annat. Men även berättelser som är lätta att följa med i och som inte är för komplicerade. Storyn blir även mer engagerande när man kan relatera och empatisera karaktärenas känslor, vilket är svårt att göra i text. 25/01 Rollspel betyder att du antar en roll du egentligen inte är och spelar den personen / rollen i verkligheten eller i ett spel. Du har rätt att rollspel inte betyder story men det krävs en story av något slag för att du ska kunna rollspela. Oavsett om du... 24/01 Med berättarteknik antar jag att du menar inspelat tal och cutscene-aktiga konversationer istället för en massa text? Fast mycket action betyder ju inte att det är mindre rollspel. "Rollspel" betyder inte "story". Baldur's Gate är ju mer likt papper och... 24/01 Synd, men och andra sidan har Dragon Age aldrig varit någon speciel höjdare. Intressant combat i ettan och karaktärerna var bra, men storyn och settingen var ett väldigt stort "Meh". Ingenting nytt. Dragon age 2 var combaten det ända jag kunde tycka var... 24/01 Man sa samma sak när Baldurs Gate släpptes och det började jämföras med jrpg. Rollspel från EU/US har alltid varit mer actionorienterade och mindre rollspel. 24/01 Ja gillar man inte rollspel så är ju DA naturligtvis en bra kompromiss, de har 'strömlinjeformats' och förenklats så mycket att de inte längre har mycket gemensamt med genren. Jag håller inte med om att berättandet skulle vara bättre men det som var det... 24/01 Dragon Age inkl 2an är ok spel. Men de är ganska hjärndöda spelmässigt (hålla inne en knapp när random encounters man helst vill slippa dyker upp) och storyn är bara ok. Lite springpojkestuk på en del uppdrag. Har lagt 100 timmar på ettan och 100 på 3an... 24/01 Berättartekniken i DA är mycket bättre än i Baulders gate. En av mina släktingar som är helt ointresserad av spel satt och tittade när jag spelade DA III vid jul. Dessutom tycker jag att Baldersgate har för mycket menypill och är så avancerat dungeons... 24/01 Alla människor behöver ombyte någon gång i livet. 23/01 I jämförelse med klassisk Bioware som tex. Baldur's gate är tyvärr inget av DA-spelen särskilt imponerande. 23/01
Skicka en rättelse