Yandere Simulator kretsar kring den japanska skolflickan Ayano Aishi, som beslutar att mörda alla som hon misstänker flörtar med hennes kärleksintresse. En ganska stadig grund för en gammal hederlig massaker med andra ord, men det är ingenting du kommer se skymten av på Twitch – streamingstjänsten har nämligen bannlyst titeln från sajten.

Det är utvecklaren själv som uppmärksammar det hela på Twitter. Motivet bakom att bannhammaren svingas är oklart. Beror det på nakenhet, våldet eller något helt annat? Twitch har inte angett någon motivering.

Yandere Simulator är långt ifrån ensam på listan av bannade titlar. #Hatred, #The Guy Game, #Second Life bör du till exempel inte streama om du vill behålla ditt konto. Hela listan av bannade titlar hittar du här. Twitch har kritiserats för att godtyckligt plocka bort vissa spel medan andra, till exempel #Grand Theft Auto-spelen, får vara kvar.

Ett spel jag måste ha.. Alltid drömt om att gå runt i skoluniform o mörda andra flickor på en skola. :)= 25/01 Naturligtsvis inte, det är bra om fler reagerar. 25/01 Och trots det så är detta en debatt som har pågått i många år och som från flera håll i samhället får mycket uppmärksamhet och tyng. Ska vi som håller på med spel och som vet bättre bara tyst hånflina medans dessa argument växer sig starkare och går oem... 25/01 Det handlar nog mer om vad målet i spelet är. Ja, du kan massmörda i GTA V, men målet i spelet är inte att du ska tortera och mörda oskyldiga människor. Yandere verkar vara ett spel som säger "Kom och döda skolflickor" Ta spelen som liknar Dynasty Warri... 25/01 Censur är aldrig okej. Taliban-Twitch. 25/01 Jag finner hela saken lite smått absurd. Jag menar, vad är mest troligt; 1) En person som aldrig gjort en fluga förnär sitter och spelar ett spel med våld i, blir inspirerad av detta och sedan går ut och rånmördar någon. - Eller - 2) Kan det vara så att... 25/01 Du säger ungefär samma sak som jag säger i videon men med lite andra ord. Faktum är att antalet brott relaterade till dataspel är försvinnande få och även de som anses kunna knytas till spel har med all sannolikhet andra, betydligt viktigare faktorer... 24/01 Jag vill spela detta o.O Yuno Gasai<3 Yukiiiiii 24/01 Ditt första exempel om mannen som dödade sin kompis över ett svärd i ett spel handlar egentligen inte så mycket om spel, utan om pengar. Den mördade sålde en sak i ett spel för riktiga pengar, vilket fick den andra mannen att mörda honom. Det hade allts... 24/01 Han är väldigt ambitiös. Här har du en video av hur hemsk du kan vara och manipulera andra karaktärer om du inte känner för att mörda dem på egen hand. Han vill göra flera sätt att göra sig av med andra karaktärer på, inte bara genom mord. https://www.y... 24/01
Skicka en rättelse