Tvåmannaföretaget har sålt 50 000 spel på mindre än en vecka.

#Minecraft hade förmodligen inte blivit lika stort om det inte vore för att spelet blev ett fenomen på Youtube och nu verkar det hända igen. Tvåmannastudion Axelot Games släpptes sitt #Scrap Mechanic för mindre än en vecka sedan och har redan sålt över 50 000 exemplar. Det innebär att de redan nu dragit in cirka 10 miljoner kronor.

Precis som många andra spel i kölvattnet av Markus Perssons blockbyggare är även detta ett väldigt fritt och kreativt spel men fokus ligger på att skapa fordon. Såsom en X-Wing.

Studion har dock en starkare koppling till Mojang än så då deras första projekt var en prototyp av Minecraft till konsoler. Enligt en artikel på DI Digital valde Persson och gänget istället skottarna på #4J Studios för det portningsprojektet.

– Men vi var rätt övertygade om att den där genren skulle fortsätta växa. Så vi jobbade vidare och började fila på Scrap Mechanic istället”, säger Kacper Antonius till DI.

Scrap Mechanic är släppt under Early Access-flagg och är därmed inte "färdigt" utan kommer att utvecklas parallellt med spelarna. Just nu ligger det på en sjundeplats över de bäst säljande spelen på Steam.

Skicka en rättelse