Har fått nog av all kritik och skitsnack - tar farväl i känslosam blogg.

För snart två år sedan fick John "Totalbiscuit" Bain ett tufft besked. Han hade drabbats av en ovanlig cancerform i tjocktarmen som senare spred sig till levern. Statistiken säger att han har 2-3 år kvar att leva men eftersom många som drabbats av denna cancertyp ofta är gamla och svaga finns det hopp om att han ska klara sig längre. Han orkar dock inte längre med de ständiga diskussionerna kring honom och hans Youtube-filmer varför han nu valt att dra sig tillbaka från i stort sett all social media som inte där direkt kopplad till hans jobb som videokreatör.

Han tar farväl i en rättfram men ändå känslosam ljudblogg på Soundcloud och har bland annat detta att säga.

– Om detta blir mina sista år i livet vill jag tillbringa den tiden utan att må förjävligt. Om det innebär att koppla bort alla andra får det vara så. Min familj måste komma i första hand, min jäkla mentala hälsa måste komma i första hand. Förväntningen att alla som gjort sig ett namn på Internet måste vara i kontant kontakt med sina fans, dygnet runt, är galen. Det är orimligt. Ingen pallar det. Ingen. [suck] Gud. Ni skulle bara veta hur många av mina vänner som går i terapi på grund av det här jobbet.

Ja jan fanns väl typ bara på youtube, eller? :) 27/01 Inte jag heller, hur är det ett svar på frågan? :D 26/01 Alla hänger inte på Youtube... 26/01 Bojkottade TB för herrans många år sedan. Gillade inte hans videos. Han verkade arrogant och betedde sig väldigt omoget. Hade han varit lite mer professionell så hade han kanske inte hamnat i den här situationen (behöva dra sig tillbaka från social medi... 26/01 Jag har känt flera personer som har gått bort i cancer. Det är hemskt. Senast offret var en kille på 24 år. Men jag ser skillnaden i att säga någonting riktigt korkat och att verkligen drabbas av det. TB är långt ifrån ett helgon. Men jag ser verkligen... 26/01 Hoppas han klarar sig länge till. Han har gjort fantastiska videor. Utan honom hade jag inte upptäckt vissa spel. 26/01 Till Kebbe, jag säger inte att man inte kan förlåta. jag sa att hat inte är OK. Till Tobias Solem, Jag har säker sagt lika mycket knasiga saker som vilken annan. 26/01 Det är ord. ALLA säger skit som de inte menar, som de ångrar och önskar att de kunde ta tillbaka. Det är en del av att vara människa. Om du inte sagt något extremt till någon under din livstid så har du aldrig levt. 26/01 Begriper tillräckligt för att genomskåda vad som i kärnan är ett svagt försvar för din rätt att näthata någon varje dag till deras död på grund av en Tweet som skrevs i stundens hetta under ett annat pågående näthat. 26/01 Tror inte du begriper vad det innebär att önska någon nått så hemsk som just cancer. Om du förlorat eller upplevt Cancer, skulle detta aldrig bli ett ok uttalande från en offentlig person. Lika oförsvarbart som N-ordet, pure hate never ok. 26/01
Skicka en rättelse