Hårdvarutillverkaren #ATi har under våren avfärdat konkurrenten Ageias fysikkort PhysX som en felaktig lösning samtidigt som man istället framhävt att grafikkorten är väl lämpade att räkna på realtidsbaserade fysikeffekter i spel. Företaget häller idag nytt vatten på sitt hjul när man på den taiwanesiska branschmässan Computexs första dag hävdar att det kommande [[Radeon]]-kortet X1900 XT skall vara "nio gånger snabbare" än PhysX-kortet (nyligen testat av FZ).

Uppgifterna återges i en artikel på HardOCP.com där ATi meddelar att X1900 XT-kortet skall vara stommen i en helhetslösning kallad "AMD Boundless Gaming" i vilken även Intel Core 2 Duo-processorn skall ingå. Vad hela paketet kostar hemma i Sverige är en öppen fråga - räkna dock med att en dator med ATI:s komponenter hamnar i det övre prisskiktet.

Nja, halvera det så kommer du nog närmre sanningen. Finns på komplett.se för 2600 kr. (http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=320531&cks=ACC) Kan säkert hitta billigare om man orkar rota lite. Känner dock att det är lite i överkant för min del, dessutom... 07/06 holy shit, 5000 kr? trodde dom gick på en tusen lapp ungefär, då blir det knappast ett köp. 07/06 Jag skulle köpa ett Phys-X kort om det inte var för priset. 5000kr, dyraste delen i datorn :( 07/06 Egentligen så har vi ju redan gjort en liknande tur i köpträsket för bättre prestanda. Tänker då närmast på när vi satt med Pentium CPUer och 4 MB grafikkort. Vad köpte vi då till för att få bättre grafik? Jo ett Voodoo kort (eller som jag, ett Voodoo... 07/06 Mmm.. det tänkte jag också på. Istället för att vi fattiga normala människor som inte har 100 tusen att slänga på en pc skulle det ju vara bättre ekonomiskt, ergonomiskt och värmemässigt om varje ATI/NVIDIA kort hade en egen ppu. Haja då om man nu köpte... 06/06 Lite underligt att ATI skulle kalla något för AMD Boundless Gaming när dem visar upp det på Intel Core 2 duo ;) 06/06 Jag tror aldrig att Ageia-korten kommer att slå igenom. Det kommer att byggas in fysikchip i grafikkorten istället. 06/06 Jaha ja... såg ut att vara mycket plats för PCI kort i den burken. Sen ska man ha 15 000 att kasta ut på grafikkort också. Njaa kanske inte :) 06/06 men Ageia kan säkert satsa på riktiga 3d kort snart. 06/06 Jaha, så jag ska ha 3 gfx kort nu...billigt...låter lite...och tar ingen plats..nänä...Då tror jag hellre att jag tar ett kort som är specialbyggt för just fysik :) 06/06
Skicka en rättelse