Skattverket gick idag ut med ett meddelande där de fastslagit att transaktioner till crowdsourcing-tjänster inom Sverige, samt med stor sannolik EU, i fortsättningen skall beskattas. Det betyder att du som finansierar projekt, eller får ditt projekt finansierat, kommer att få betala 25 procent i moms.

Att Skatteverket nu börjar beskatta dessa tjänster har sin grund i ett beslut från EU:s momskommitté. Där bestämdes det att all "reward-based crowdfunding" skulle momsbeskattas. Med det här menas alltså kampanjer där du får något i utbyte mot din donation. Det gäller inte symboliska gåvor och inte heller välgörenhet.

Huruvida detta kommer påverka succén för crowdsourcade projekt återstår att se, men priset för denna typ av finansiering/förbokning lär påverkas.

då kan man ju ställa sig frågan hur det blir om ett projekt inte blir lyckat, då har du ju inte "fått" något för pengarna utan varit mer som en donation och då bör man få tillbaka momsen ELLER?! :) 27/01 Ja jag märker själv av mer och mer kortsiktigt tänk kring skatteintäkterna. En del svinn existerar, och det är förjävligt. I den bästa av världar skulle vi inte se sådana skandaler i den politiska världen. Men att det sker då och då, är det skäl till... 27/01 Jag tror de flesta hade ändrat sig den dagen de behöver någon slags större variant av sjukvård och blir tvingade att betala hela den riktiga kostnaden själv. Utnyttjar du aldrig någon form av infrastruktur som finns i landet? Polis kanske kan vara bra... 27/01 om nu skattepengar hade använts till vettiga saker och inte fest middager för 600 000 kr, det är detta som gör mig förbannad. pengarna slösas höger och vänster utan medborgares val, för tydligen kan ju inte politikerna ha hand om pengarna den rätten för... 27/01 Eftersom att du enbart gav dig på högern och Reinfeldt när de röda gör precis likadant, tolkade jag det som att du var hycklare. Men visst, om du nu tar avstånd från det också så tar jag tillbaka. Frågan är då vem du då lägger din röst på? (Du behöver... 27/01 Så för att jag tycker att högern som ofta klagar på bidrag är värsta bidragstagarna själva så måste jag per automatik tycka att blåsossen Göran är ok? 27/01 Jag undrar hur många som betraktar skattebetalning som "stöld" samtidigt ogenerat tankar hem filmer, spel och musik utan att betala för den ;) 27/01 Så du kastar skit på högern genom att skriva "...men är villiga att ge rika som Reinfeldt 156k i månaden i bidrag trots att han tjänar miljoner. Inte konstigt att sveriges ekonomi ser ut som den gör med korrupta politiker som inte vill jobba för landets... 27/01 Precis så. Du har redan skattat på pengarna du investerar, utsugarna tar redan över 70% av lönen och bör anpassa sina utgifter efter att den orimligt höga nivån skall räcka. 27/01 Jag tror inte du vet vad korruption betyder. Korruption är missbruk av ämbete eller annan förtroendeställning till egen vinning. Omställningsstöd är knappast missbruk. Det du menar är kanske moraliskt dåligt eller nåt sånt, men korruption är det inte. 27/01
Skicka en rättelse