Lara Crofts hyllade äventyr är äntligen släppt på pc. Vi har testat, och kan konstatera att du behöver absolut senaste hårdvaran för att spela med maxad grafik och anständigt bildflyt.

Åkta hår, fläskig upplösning och möjlighet att finjustera grafikinställningar. #Rise of the Tomb Raider släpptes inledningsvis bara till Xbox One (läs vår recension), men nu stundar releasen till pc och ett redan snyggt spel blir snyggare. Inte helt oväntat går det att spela med tangentbord och mus och det är upp till dig vilken bokstav du ska trycka på för att sätta ishackan i ansiktet på någon. Ur ett personligt perspektiv är dock spelet bäst lämpat för gamepad, något det såklart också stöder.

Grafikinställningarna gör nog ingen besviken då det finns reglage för det mesta och majoriteten av dem har ett spann på low till very high. Det finns också flera varianter av kantutjämningsutjämning att välja mellan och kör du grafikkort från Nvidia kan Lara få fladdrigare hår, vilket demonstreras i klippet nedan.

Vi körde spelet med nedanstående konfiguration vilken hade svårt att mäkta med 60 fps med allt uppdragit på högsta inställningarna. Det sjönk dock aldrig under 30 och Nvidia har inte släppt några drivrutiner som är trimmade för just Rise of the Tomb Raider (eller SLI).

  • Intel Core i7-4790K

  • 2 st Nvidia GTX 980

  • 16 GB internminne

Våra kollegor på #Sweclockers håller på att hårdtesta spelet med en rad olika pc-konfigurationer och kommer att publicera sitt test inom kort (förhoppningsvis senare i dag). Men det står redan klart att detta kräver sin hårdvara. Kenneth Lindqvist har detta att säga:

– Square Enix sätter ribban med nya Rise Of The Tomb Raider, där jakten på 60 bilder per sekund kräver väldigt mycket prestanda. Endast toppkorten lyckas komma närheten av önskvärda 60 fps med grafiken uppdragen till max.

Uppdatering: Nu har Sweclockers gjort klart sitt test av olika grafikkort!

Varsågod! Måste dela med mig av en positiv nyhet som jag precis läste om Rise of the Tomb Raider, det får stereoskopisk 3d:: [http://steamcommunity.com/games/391220/announcements/] Hurra!!! :) 04/03 Tack för det utförliga svaret! Du får en guldstjärna! Nu blev jag riktigt sugen på att ta Lara på lite äventyyyyyyr! 16/02 Ja jag tror VRAM är lite låg. Men har testat low typ samma. Men VRAM begränsar ju vid 4k. Kanske borde sälja dom och köpa 980ti eller titan x vad hade ni köpt? Men roligaste är att alla andra spel flyter typ GTA V med sweetfx mod. 02/02 Många som har det problemet. Det som hjälpte mig var att dra ner på texturerna, från very high till high, då jag har 780Ti SLI som bara har 3GB VRAM. Du kan testa, det kan vara så att 980 inte heller har tillräckligt med VRAM. 02/02 glöm inte Lara Croft GO. 02/02 Testa dra ned till medium och se om det flyter bättre. Upplever du ff lagg kan du testa dra ned till low, det borde funka för din rigg. 02/02 Överklocka ska det vara:-) 02/02 Nu har jag testat mer. När man kommer till området soviet installation. Så laggar det enormt. Har provat många inställningar kör specen i7-4790k oc 4.7ghz, 980 gtx sli och 16 gb ddr 3. Det går från 28 till 45fps. Då kör jag på high preset med aa av. Kör... 02/02 Jag spelade ettan på pc med Matrox m3D som grafikkort. :) De första sex gjordes av Core Design: Tombraider (+ Unfinished Business, Shadow of the cat) Tombraider II (+ The golden mask) Tombraider III (+ The lost artefact) Tombraider: The last revelation... 01/02 Ok, tack! Du som har koll, kan inte du rabbla upp dom. Jag vill gärna veta vilka jag har missat så jag kan ta igen dom. Jag har bara spelat Tomb Raider 1-2 på Playstation och 3-5 på PC. (Jag är ärlig nu alltså, ingen ironi) 29/01
Skicka en rättelse