Råttorna anfaller i flock, och de slutar inte.

Många är knepen för att ge spel uppmärksamhet, och till de mer udda kan vi i dag lägga nästa dlc-paket till #Warhammer: End Times – Vermintide. Paketet släpps i slutet av februari och innehåller spelformen Last Stand, ett sorts horde mode där du mejar ner våg efter våg av anfallade gnagare. Inga större märkvärdigheter där, inte heller i det faktum att den äger rum på en ny bana. Men att uttala banan i fråga kan leda till salivdränkt tröja, eller vad sägs om.... Schluesselschloss.

Det är tyska för "knapplås", men så enkelt tänker inte #Fatshark göra för dig. Istället utlyser de en tävling om bästa smeknamn på den nya banan, och de 100 bästa förslagen belönas med banan i fråga. Tävlar gör du här.

Tävlingsvinsten skvallrar om det Fatshark inte berättar i pressutskicket: att banan kommer kosta pengar. Hur mycket har man ännu inte berättat. Däremot berättar man att den som äger banan kan bjuda in tre vänner som inte äger den för att spela den gratis.

Så, för att sammanfatta: ny spelform (gratis) och ny bana (kostar okänd summa) till Warhammer: Vermintide i slutet av februari.

Speljournalistik på hög nivå här... Skulle det vara svårt att uttala banans namn? Schluesselschloss är ju bara ett kass sätt att skriva ett tyskt ord på. "Schlüssel-schloß" heter det och uttalas SHLYSSEL-SHLÅSS. Betyder nyckellås. Knapp/tangentlås heter... 30/01 Hmm... mja. Hade nog hellre sett fler nya banor en endast en och horde mode. Känns rätt trist för min egen del, många av banorna är ju ändå så att de mer eller mindre blir horde mode i slutet av kartan. 29/01 rats !!! 29/01 Jag gillar Vermintide men ledsnade rätt fort tyvärr. Drömmen hade varit om spelet lät oss skapa egna karaktärer och "levla" upp dem med attribut, färdigheter och utrustning. MEN med någon sorts permadeath! 28/01 Enda problemet jag har haft är att upplösningen resetas varje gång jag hoppar in i spelet. Sjukt störande. Förutom det så har det flytit på hur bra som helst! Kul spel! 28/01 Detta jag kommer skriva nu är ju rätt uttjatat och man hör det varenda gång ett survival-dlc kommer men.. Är inte survival en sån sak som borde varit med i originalspelet? Är det så svårt att programmera ett sånt game-mode? Jag jämför med att jag själv... 28/01 Jag hoppas banan blir "gratis" men att man låser upp den genom att bli inbjuden till en som har den 28/01 Första gången jag hört någon som har det problemet med detta spel. ^_^ Själv hade jag bara problem vid release men efter det har jag inte haft problem men inga krascher. Dock en massa lagg. 28/01 Grymt, har väntat på mer dlc och ett horde mode är som gjort för detta spel. Jag får intrycket att det kommer ännu en (gratis) bana också utöver den där schlysselschlaffs 28/01 Dom kanske skall fixa motorn så den inte crashar så förbannat först innan de släpper mer content. 28/01
Skicka en rättelse