Efter hyfsat lång väntan har Jonathan Blow äntligen släppt sitt andra spel #The Witness. Spelet är populärt, inte minst hos FZ:as Joakim Kilman som delade ut ett fint betyg i sin recension. En annan grupp som tycks uppskatta spelet är pirater. Blow avslöjar att spelet är det mest populära på en stor torrentsajt (han nämner dock inte vilken).

Detta medför att fler får tillgång till spelet, någonting Blow är positivt inställd till på Twitter. Men i samma veva konstaterar han att det inte hjälper ambitionen att kunna starta ett nytt projekt av motsvarande omfång. Därför reflekterar han över möjligheten att införa någon slags DRM i framtida spel. Dock en smula mot sin egna vilja, då han föredrar att köra DRM-fritt så att folk äger det de köper.

Via Destructoid.

Du kan inte skriva "skulle troligen inte köpa det från början" när argumentet om "förlorad kund" går åt båda håll. Om det till 100% inte skulle vara en kund så skulle inte heller intresset att tanka spelet finnas, finns det intresset är man en potentiel... 01/02 Köpte det på steam och fick in dryga 1.5 timmar sen refundade jag. Var delvis mitt eget fel då jag följt spelet väldigt dåligt. Hade fått för mig att det skulle vara massor med variation i typen av pussel, hade ingen aning om att det skulle vara massor... 01/02 får nog kasnke försvarar priset lite..det tar inte 4-5 timmar klara om du inte har iq 180+ har kämpat med det i säkert 15 timmar nu gissar det tar 25 timmar+ om du ska klara allt å hitta allt 01/02 Du kan inte lämna tillbaka spel hur som helst hur många gånger som helst, tillslut kommer Valva anse att du abusar systemet och inte tilåta dig att lämna tillbaka spel du köpt. Så tills den dagen Valve säger vart den gränsen går finns inget refundsystem... 31/01 Fan yrar du om? 31/01 Drar du igenom spelet på 4-5 timmar under tiden du streamar det utan att kika på någon guide så kan jag betala igen de pengarna åt dig, för det vore underhållning att se någon jobba så fort i sitt första försök. (~10 gånger snabbare än genomsnittet).... 31/01 Hur många gånger kan man göra detta dock, innan Valve säger NEJ nu får det vara nog och låser ditt konto från att göra detta EVER igen? Tills den dagen en exakt siffra kommer officiellt från Valve existerar detta inte överhuvudetaget. 31/01 Jag är i slutet av spelet och jag kan berätta för dig att det är nog uppemot 40-50 timmar vi snackar om här (det är en hel ö full med pussel ). Så väl värt pengarna om du frågar mig... 31/01 https://media.giphy.com/media/SSmDlehhBmGvm/giphy.gif 31/01 De skulle sälja mer om de släppte spelet på på skiva. Folk som jag köper aldrig digital download spel till konsol. 31/01
Skicka en rättelse