#Funcom utannonserade nyligen #Conan Exiles: ett Conan-spel i open world-miljö som går ut på att bygga, överleva och dominera. Via IGN har vi fått lite mer kött på benen gällande innehållsförteckningen för det förmodat blodiga äventyret.

Creative director Joel Bylos och executive producer Lawrence Poe berättar mer om spelet, bland annat att det går att tillfångata andra spelare och – om andan faller på – offra dem till gudar som Set, Mitra och Derketo. Det är en relativt snabb process så vi behöver inte sitta i burar i flera timmar. Funcom överväger också möjligheten att låta oss skära ut varandras hjärtan för att offra på altare.

Spelare ska även kunna lägga beslag på territorium där det går att bygga städer, odla grödor och jaga djur. Arméer från andra nationer kan dock dyka upp för att jävlas. Dessa ai-kontrollerade fiender kan kanske innebära att spelarna tvingas samarbeta för att överleva, istället för att mestadels springa runt och mörda varandra som annars är brukligt i genren. Serveradmins ska dock kunna stänga av dessa attacker om de inte faller dem i smaken.

I spelets första inkarnation, som släpps via early access i sommar, kommer kartan vara 53 kvadratkilometer utan laddningsskärmar. Öken, träsk och många fler olika miljöer ska gå att besöka och bosätta sig i.

Skicka en rättelse