Den statliga televisionen bjuder på icke interaktiv spelkultur.

Den som rattade in Sveriges Television i helgen hörde säkert ett par bekanta toner då de både sände dokumentären Blip blop om spelmusik och bjöd in till skön lyssning genom att sända konserten Score. Båda dessa finns nu att avnjuta i efterhand via Play-tjänsten.

Gillar du Nintendo-musik behöver du dock passa på de närmaste dagarna då just de styckena bara får ligga på tjänsten i sju dagar, till skillnad från ordinarie 30 dagar. Kvar blir musik från bland annat #Bloodborne och #Assassin's Creed-serien. Vill du grotta ner dig ytterligare i spelvärlden och kanske besöka ett av de mörkare hörnen kan titta på dokumentären Logga ut för fan – en film om kvinnor i spelindustrin.

Politisk på vilket sätt? Dom flesta dokumentärer som tillverkas vinklas på ett specifikt sätt för att spegla problemet eller bilden som filmen ska handla om och för att göra det på ett sätt som uppskattas av den tilltänkta målgruppen. Filmformen dokumen... 04/02 Ah, då är jag med. Ursäkta! Jag funderade på om din flashplayer hade flippat ur eller om du hade hoppat framåt i videon i väldigt snabb takt :) 04/02 Det är bara undertexterna som är fel, du vet texten som visas så att döva förstår vilken musik som spelas 04/02 [/quote] Toppen! Fast det är ändå synd, Malmö symfoni orkester är så jäkla bra! Men gött att det blir mer spelmusik då, blir väl säkert uppåt landet så det blir svårt att ta sig dit men det är det säkert värt. 03/02 Men de säger ju i din länk att det inte är jämlikt med kvinnor och män inom spelindistrin och bland spelarna, det var det dokumentären bland annat handlade om. Att "hardcore" spelandet är mansdominerat är ju liksom fakta, det är bara att kolla runt blan... 03/02 Det är en helt och hållet politisk "dokumentär" där skaparna bestämt sig för vad resultatet skulle bli innan de gjorde "dokumentären". Frågar man kvinnor i spelindustrin så låter det annorlunda: http://business.financialpost.com/fp-tech-desk/post-arcade... 03/02 Så här sa Orvar ang. det där på en annan del av internet för en stund sen 02/02 Ja den var väldigt intressant, såg den på TV I helgen av en slump typ. Händelsen med fightingprogrammet hade jag missat helt och som de sa att hon själv mer eller mindre tvingades att inte göra en för stor grej av det hela gör en ledsen. 02/02 "Logga ut för fan" var riktigt bra och nyttig. Lite synd att den kom lite i skymundan i denna nyheten/nyhetstexten. 02/02 Får jag föreslå att faktiskt titta på hela och lyssna på Orvars presentation. Monkey Island temat är en del i Assassins Creed delen, det presenteras inte alls vilket är lite synd (men hör lite ihop eftersom resten är från Black Flag). Men Megaman får... 01/02
Skicka en rättelse