#Blizzard har släppt något av en informationsbomb gällande den närmaste framtiden för #Hearthstone: Heroes of Warcraft. Spelet kommer delas in i två nya format: standard och wild.

Standard innebär att endast kort från expansioner och äventyr från det nuvarande och senaste året kommer finnas tillgängliga för spel, samt basic- och classic-korten. I år innebär det alltså att vi kan spela med kort från 2015 och 2016, vilket betyder att kort från tilläggen Curse of Naxxramas och Goblins vs Gnomes inte går att använda i standard. Detta för att Blizzard ska få större frihet att skapa roligare kort utan att helt sabotera spelbalansen, men också för att nybörjare ska kunna hoppa in och tävla direkt utan att känna att de måste köpa kort från hela spelet.

Wild är i princip Hearthstone så som det spelas nu: använd alla kort som någonsin släppts. Namnet antyder att det kommer bli vildare ju fler kort som lanseras, då det blir fler möjligheter till galna kombinationer.

Det ska gå att spela rankat i både standard och wild. Uppdateringen landar någon gång i vår. Läs mer om förändringarna på battle.net och spana in filmklippen nedan.