"Virtual reality är inte kul och inte socialt, det är bara teknik."

Så sa #Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aime om VR-vågen till Polygon i somras, och lät förstå att det måste bli mer socialt att kliva in i VR-världar innan Nintendo vågar sig på en uppföljare till 90-talsfiaskot Virtual Boy.

Antingen har så skett, eller så är moderavdelningen i Japan av en annan mening, för när chefen Tatsumi Kimishima talade ekonomi häromdagen lät han förstå att företaget kikar på vad man kan göra med virtual reality, uppger Polygon.

Huruvida det betyder att man gör en VR-lösning till nästa konsol, NX, är inte känt. Apropå det är det mesta kring NX också okänt. Det har ryktats om prestanda i klass med PS4/Xbox One, och en maskin som blir både stationär och bärbar. Nintendo kommer berätta mer om maskinen någon gång i år – vi gissar på E3-mässan i juni.

I mars släpper Nintendo också sitt första mobilspel, och en lösning kallad Nintendo Account som låter dig handla Nintendo-mjukvara till både spelkonsoler och mobil.

Rörande virtual reality väntar tre stora releaser innan halvårsskiftet. #Oculus Rift släpps i mars (kostar ca 7000 kr), #HTC låter oss förhandsboka Vive från den 28 februari, (då får vi förhoppningsvis också veta hur mycket den kostar och släpps), och Playstation VR (ska nå butik första halvåret). Och häromdagen dök det upp uppgifter om att självaste #Apple har något VR-artat i görningen.