Den ena är "mycket, mycket nära", den andra finns det också hopp för.

I april släpps fantastiska #Dirt Rally till PS4 och Xbox One, och det är ingen omöjlighet att vi kommer kunna avnjuta spelet i 60 stycken 1080p-upplösta bilder per sekund.

Enligt #Codemasters chief game designer Paul Coleman är man mycket, mycket nära det målet för PS4-versionen. På Xbox One är det svårare att nå stadiga 60 fps i den upplösningen, säger Coleman till Videogamer.com, men det hindrar dem inte från att försöka.

– Vi är väldigt, väldigt nära på PS4, säger Coleman. Vi har fortfarande lite mer jobb kvar att göra på Xbox One. Men du vet, jag tycker det är rätt att vara öppen med saken, det är bevisligen lite enklare att få det här att flyta mjukt på PS4. Det betyder inte att vi inte ska försöka, och komma så nära som möjligt [på Xbox One].

Även om man inte lyckas nå målet med konstanta 60 fps på Xbox One kommer man inte sänka upplösningen överlag. Istället tänker man sig att sänka den dynamiskt i grafiktunga situationer som snö, rallycross eller regn. Och det ska inte innebära någon markant försämring av utseendet, säger Coleman.

– Det ser inte ut som att vi skalat ner saker. Det ser väldigt mycket likadant ut som PS4-versionen.

Även om man inte hinner nå målet innan spelet släpps den 5 april finns möjlighet att patcha in prestandaförbättringar i ett senare skede.

Även om vissa vägrar tro det, finns en del spel som körs i 1080p/60fps till både PS4 och Xbox One, exempelvis #Forza 5 och #Forza 6 till Xbox One och #Metal Gear Solid V, #Black Ops 3 och #Wolfenstein: The New Order till PS4. Snart kan vi kanske lägga Dirt Rally till listan.

Skicka en rättelse