Fick du inte nog av asymmetrisk multiplayer i #Evolve kan du glädjas över att svenska #Starbreeze utannonserat ett nytt sådant. #Dead by Daylight heter spelet som utvecklas av allt annat än klockrena #Behaviour Interactive, som bland annat har #Wet och #Naughty Bear på sitt samvete. Men det kanske kan bli bra ändå!

Dead by Daylight går ut på att fya spelare ska fly från en femte som försöker ha ihjäl dem. Den ensamma spelaren ser världen ur förstapersonsvy och ska bland annat kunna axla rollen som klassisk skräckfilmsmördare och övernaturligt monster. Överlevarna glider runt i tredjepersonsvy, för att bättre kunna se när mördaren far fram, och kan använda de slumpgenererade miljöerna för att sinka motståndaren. Det ska också gå att låsa upp olika förmågor och bygga fällor.

I övrigt är det rätt skralt med information och än saknas det gameplay-klipp. Dock finns det en utvecklardagbok som ni kan spana in nedanför.

Klart mördaren ska vara i first person. Annars är det ju hur lätt som helst att döda det andra laget som troligen inte kan skydda sig själva på något vis. 08/02 Hade du läst min första kommentar hade du snabbt insett att jag inte backat någonting, hela konceptet är fullkomligt värdelöst om det inte kretsar kring en singleplayer-kampanj, samarbetet kommer inte fungera och multiplayer kommer dö fortare än kvickt... 08/02 Men fan, är han dum eller. the survivors will be playd in 3rd person mode and the killer is playd in 1st person mode. Borde det inte vara tvärt om? Det är ju överlevarna som ska bli rädda och mördaren som har övertaget. Eller ännu bättre, alla kör i för... 08/02 Han kan inte acceptera att spelet han stödjer via kickstarter inte är så originellt som han trodde. 08/02 http://www.starbreeze.com/2015/08/starbreeze-ab-publ-interim-report-july-1st-2014-june-31st-2015/ Tog mig 2 min att hitta den. Spelet har varit under utveckling längre än så. Ingen idé är helt originell längre. Get uset too it. Utöver det hade Nintendo... 07/02 Aggressivt var ordet. Ta det lugnt och sov av dig lite, jag har inget mer att säga till dig. 07/02 Så så pojkar - sluta nu bråka. Sandlådan är stor nog till er båda :) 07/02 Fanboy? Spelat är så gott som klar betan är i fullgång kommer släppas mycket snart. Avtalet mellan Bhvr och Starbreeze skrevs i mitten av förra året men spelet har varit i produktion sedan 2011 långt innan Friday the 13. "blint" "fanboy-försvar" du verk... 07/02 Så det är därför det utannonserades i dagarna och äldsta nyheten om spelet är någon dag gammal? Tror inte en sekund på att ett spel i utveckling sedan 2011 skulle utannonserats helt utan gameplay. "Nerskrivet på cocktailservett" räknas inte som "i produ... 07/02 haha japp! Den skrämde rejält :) tror jag ska slamdunka igång liret bara för det. Är inne i en Amiga/C64 period igen nu :P 07/02
Skicka en rättelse